Létrehozva: 2021-07-20 09:22:12

Volkswagen: a jövő autóipara merőben eltér majd a jelenlegitől

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Herbert Diess részletesen ismertette a VW-konszern következő 10 évét meghatározó, „New Auto” stratégiáját.


A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess, miután a hónap során meghosszabbították a szerződését 2025-ig, egy merőben eltérő jövőképet vázolt az autóipar számára, mint ami jelenleg létezik. A VW nyilvánosságra hozta a következő évtizedre vonatkozó „New Auto” elnevezésű stratégiáját, mely szerint:

  • a következő 10 év során 20 százalékkal fog visszaesni a benzines és dízel autók globális értékesítése
  • a VW-csoporton belül 2030-ra kiegyenlítődik a belső égésű motoros és elektromos járművek értékesítése
  • a digitális termékek, mint a szoftverfrissítések és over-the-air szolgáltatások megjelenése és növekedése, melyek bevétel megközelíti majd az autóeladásból befolyó összegeket
  • a 4-es szintű önvezető autók 2026-ra már a vásárlók számára is elérhetőek lesznek
  • a villanyautóknak köszönhetően a VW jelenlegi, 4 százalékos piaci részesedése az Egyesült Államokban 10 százalékra növekedhet 2030-ra
  • a Volkswagen már 2025-ben képes lehet megelőzni a Teslát, mint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója 

Audi e-tron paletta, és az Artemis projekt letakarva

„A Volkswagen már évek óta dolgozik a „New Auto” tervben szereplő célkitűzések elérésének előkészítésén, így a platformok, az akkumulátorok, és az autók szoftverének fejlesztésén. Mivel a VW már lefektette az alapokat, komoly esély mutatkozik arra, hogy el is érje ezeket a célokat” – mondta Stephanie Brinley, az IHS Markit vezető elemzője.

Diess hozzátette, azt tervezik, hogy egybeolvasztják a VW két villanyautó-platformját – MEB és PPE – ezzel egy új, a konszern minden tagja számára használható, új padlólemezt létrehozva Scalable Systems Platform (SSP) néven. Az átalakítás az Audi Artemis projektjével kezdődik, és a jövőben gyakorlatilag bármilyen szegmensbe tartozó modell felépíthető lesz az SSP biztosította alapokra.  

Volkswagen embléma közelről

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: