Létrehozva: 2017-09-19 15:45:00

Visszatér a Black Series az AMG GT-vel?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Úgy tűnik, hogy úton van felénk egy újabb AMG GT


Néhány év telt el azóta, hogy az AMG kiadta a Black Series nevet viselő autót. Ha netán nem ismernéd ezt a megnevezést, a Mercedes-AMG-nél ez a jéghegy csúcsát jelenti. A CAR Magazine sikeresen megpillantotta a következő AMG GT autót, melyet egyenlőre még álcázni próbáltak a Nürnburgringen.

Ez a következő AMG GT lehet a közelmúltban megjelent GT4 versenyautó közúti változata, ami nagyszerű lehetőség a Black Series számára, hogy visszatérjen. A képek alapján úgy tűnik, hogy agresszívebb lesz, mint a már megjelent szuperautó, a GT R.

Ellentétben az AMG GT3 változatával, a GT4 egy 4,0 literes biturbós motort rejt a hosszú motorháztető alatt.

A 2014-ben bemutatott AMG-GT már nem a Mercede-Benz egyik legkiemelkedőbb sportkocsija, három év alatt az AMG nem csak egy Roadstert fejlesztett ki, hanem egy nagyobb teljesítményű kupét és egy kabriót is indított. Két különböző versenyautót is létrehozott a GT alapján. Összességében az AMG GT hét tagot számlál, ami döbbenetes szám.

Ha megnézzük az utolsó Black Series AMG-t, akkor 2014-re kell visszatérnünk, és meg kell nézni az SLS-et. Az SLS Black Series volt a széria utolsó gyártott típusa. A menetrendet tekintve ez azt jelentheti, hogy az AMG GT közeledik a vége felé. Természetesen ez csak egy lépés lehet a Black Series felé.

A Mercedesnek elegendő kapacitása van ahhoz, hogy a GT S és a GT R között helyezze el, ez a forgatókönyv valószínűbb, így közel 600 lóerős AMG GT-t kaphatunk.

Forrás:

Ajánlott cikkek: