Egy Tesla Model S beltere
2 héttel, 1 nappal ezelőtt

Ütemezett töltést és sok mást tartogat a Tesla új szoftverfrissítése

Hamarosan érkezik a Tesla legújabb szoftver frissítése, amely nagyobb teljesítményt, automatikus navigációt és ütemezett töltést tesz elérhetővé.

Az elemzőkkel folytatott konferenciabeszélgetés során a Tesla a 2019-es harmadik negyedévi bevétele után a Tesla vezetése bejelentette egy új szoftverfrissítés kiadását, amely növeli a jármű teljesítményét, hatótávolságát, töltési sebességét és még sok mást.

Elon Musk vezérigazgató elmondta, hogy a frissítés a következő hetekben kerül majd a tulajdonosokhoz. Ezek eltérő módon befolyásolják majd a különböző modelleket.

Tesla nyilatkozatában olvasható, hogy a csomag körülbelül 5% -kal növeli a teljesítményt, valamint javítva a gyorsulást. Ez annak köszönhető, hogy a Tesla kitalálta, hogyan optimalizálhatja a motorvezérlést a szoftver segítségével. Ezzel együtt Musk kiadta a sokak által hiányolt időzíthető töltés funkciót is.

A Tesla Model 3 elölről fotózva

Most még könnyebben kényelmesebbé teheti autóját és felkészülhet a vezetésre az ütemezett indító segítségével. Bárhova mész (pl.: haza) dugd be az autódat és válaszd ki, mikorra szeretnéd, hogy az autód készen álljon a vezetésre. Ahogy beállítottad az indulási időt, az autó időzített töltésbe kezd, hogy a maximumon tudja megkezdeni az utat. A töltéssel együtt az automatikus klímaszabályozás is beindul, így indulásra megfelelő hőmérséklet lesz a fülkében. Az autógyártó megjegyzi, hogy ez az új szolgáltatás felváltja az intelligens előkondicionálást, azonban, ha kevesebb mint 20%-on van az akku nem elérhető ez a funkció.

Ezen új szolgáltatások mellett a Tesla kiadott egy korábban be nem jelentett, „Automatikus navigáció” nevű funkciót is. Az automatikus navigáció beállítja a legvalószínűbb útvonalat, amikor autóba ülsz. Ehhez a közelgő naptári eseményekkel kapcsolatos helyeket veszi figyelembe. Például hétfőtől péntekig minden reggel magától a munkahelyre navigál, délután pedig haza.

Musk olyan funkciók bevezetéséről is beszélt, amelyek révén az autója egyre jobban megismerheti a sofőr szokásait és önállóan el tudja végezni a feladatok nagy részét, például az említett példán tovább haladva, hogy éppen haza vagy a munkába fog menni.

Ez különösen akkor lesz hasznos, ha a Tesla teljesen autonóm lesz. Ugyanis akkor már az autó nem csak azt fogja tudni, hogy haza akar vezetni, hanem oda is vezet.

Ajánlott cikkek:

Forrás:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
1 nappal, 1 órával ezelőtt

Hidrogénhajtást kaphat az új X7

A BMW egy új változattal állhat elő hamarosan.

Elolvasom
6 nappal, 20 órával ezelőtt

Az Infiniti is megérkezik az elektromos autók piacára

A Nissan már kezdetektől fogva jelen van az EV-k piacán, most luxusmárkája is színre lép.

Elolvasom