Létrehozva: 2019-01-16 09:47:15

Újra alkotott a Mercedes: Az EQC után érkezik a GLB

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az EQC után a Mercedes bemutatta az új GLB SUV-ot. Az EQ B a megszokott benzines és dízel motorok mellett hibrid hajtással is kapható lesz


Az elmúlt években a Daimler márkái több elektromos autót is bemutattak. Legismertebb példája a Smart, ami az elkövetkező pár évben megszűnteti a belsőégésű motorral felszerelt járművek forgalmazását. Később a Mercedes is csatlakozott az elektromos B-osztállyal, most pedig bemutatta legújabb hibrid modelljét. Ő a 2019-es Mercedes-Benz GLB.

2019 Mercedes-Benz GLB, oldalnézet, jobbról

Az X247-kódjel alatt megjelent GLB a stuttgarti csillag legújabb típusa. Vetélytársai az Audi Q3, BMW X1 és Lexus NX. Motor terén több benzines, dízel és hibrid variáns jelenik meg, melyek 4 hengeres erőforrást kapnak. Ez az elrendezés a Mercedes jövőbeli sorozatának alapjait adja, ugyanis a német óriás 2022-re 130 hibrid és elektromos modellt kíván bemutatni.

A jelenlegi információk szerint 1,3 és 2 literes benzines motorral fog megjelenni. A GLB200 163 lóerő, a GLB250 224 lóerő leadására képes. A 2 literes variáns ereje az AMG tuning segítségével 302 lóerőre növekszik. A dízelek valamivel gyengébbek, a GLB200d 147 lóerős, a GLB220d 188 lóerős lesz.

A GLB a 8. modell, amit a Mercedes az MFA II alapra épít. 2789 mm-es tengelytávja megegyezik a kizárólag Kínában kapható hosszított szedán A-osztállyal. Formaterv szempontjából inkább a gyártó terepjáróira hasonlít, számos ponton egyezik az időtlen G-osztállyal, de a GLS formái is megfigyelhetőek. Termetének köszönhetően az 5 személyes autó 2 további üléssel bővíthető.

2019 Mercedes-Benz GLB, hátulnézet, jobbról

Utastere is sokban hasonlít a csillag legkisebb modelljére. A digitális műszerek mellett megkapja a Mercedes új MBUX rendszerét, ami az alapmodelleken érintőképernyővel lesz elérhető. Ehhez extraként társul az opcionálisan kérhető hangvezérelt funkció. A GLB utat mutat a Mercedes következő elektromos autójának, az EQ B-nek. Ez utóbbi egyedi megjelenést kap, ami az autó légellenállását 0,30 alá csökkenti. Hatótávja 498 km körül várható.

A GLB és EQ B megjelenése nálunk még várat magára, pontos dátum még nincs. Annyi biztos, a britek 2021-től már furikázhatnak az új elektromos Mercikkel. Benzék addig sem ülnek tétlenül, már tervben van az EQ A is, melynek 2 elektromotorja 60 kWh-s teljesítményre képes. A GLB árban a GLA felett helyezkedik el, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon fog bemutatkozni.

Forrás:

 Ajánlott cikkek: