Létrehozva: 2022-06-24 15:26:25

Újabb különleges M-es BMW érkezik idén

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A hírek szerint az új modell a BMW 3.0 CSL lesz.


A BMW M részlege nemrég bemutatta az M4 CSL-t és az M3 Touringot, miközben már javában készülnek az XM SUV leleplezésére, és a cég fennállásának 50. évfordulójával kapcsolatos ünneplésének még nincs vége. A legfrissebb hírek szerint ugyanis a BMW megerősítette, hogy még idén érkezik egy új speciális M-modell.

A BMW Blog beszámolója szerint, a hírt az M3 Touring nyilvános debütálása során erősítették meg a Goodwood Sebességfesztiválon. Timo Resch, a BMW M marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy egy különleges M-es autón dolgoznak, amelyet még ebben az évben be is fognak mutatni.

A szakember nem árult el részleteket a titokzatos modellel kapcsolatban, ám a pletykák szerint az autó a BMW 3.0 CSL lesz. Az E9 CSL szellemi utódja az M4 CSL alapjaira fog épülni, de teljesen újratervezett karosszériával, amely valószínűleg a 2015-ös BMW 3.0 CSL Hommage Concept stílusjegyeit idézi majd.

BMW 3.0 CSL Homage Concept és BMW E9 CSL
Kép: BMW

Az M4 CSL-től eltérően, amely kizárólag automata sebességváltóval kapható, a legfrissebb információk szerint a 3.0 CSL kézi sebességváltóval érkezik. Ezenkívül a motor is az M4 CSL-ből érkezik majd. A 3,0 literes, ikerturbós, hathengeres erőforrás körülbelül 600 lóerő teljesítményre lesz képes, kisebb tömeggel és agresszívabb felfüggesztéssel kombinálva.

A hírek szerint a BMW 3.0 CSL-ből mindössze 50 darabot fognak gyártani, és várhatóan 750 ezer euróba (aktuális árfolyamon átváltva 301 millió forintba) fog kerülni.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops