Létrehozva: 2017-02-15 13:45:00

Új információk láttak napvilágot az Audi elektromos SUV-járól

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Folynak a munkálatok a négykarikás vállalat első, teljesen elektromos meghajtású SUV-ján – lássuk, mit tudunk róla eddig?


Az Audi türelemmel vár 2018-ig

Az Audi vezetősége azt állítja, hogy ez lesz az első alkalom, amikor egy igazán prémiumgyártó készít egy igazán prémium elektromos SUV-ot, bár a Jaguar I-Pace is a következő évben jelenik majd meg. 

Az Audi értékesítési és marketing igazgatója, Dietmar Voggenreiter elmondta, hogy az e-tron megjelenését jövőre tervezik, mert szerintük addigra lesz az akkumulátor technológia kellően érett ahhoz, hogy 500 km-es hatótávolságot nyújtson. Ez a szám a minimum, mert szerintük a vásárlók nem érik be kevesebbel.

Ezen felül azt remélik, hogy megsokszorozódik a gyorstöltő állomások száma Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban egyaránt, ennek érdekében össze is fogtak a BMW-Mercedes-Ford hármassal, még több ilyen állomás létrehozásának céljából.

Az E-tron SUV beltere

Újabb Q generációt köszönthetünk majd? 

Örvendetes hír, hogy a Detroit-i motor show-n bemutatott tanulmány e-tron, meg fog egyezni majd a sorozatgyártott változattal. Az Audi szerint a SUV kialakítású autók rendelkeznek a legkedveltebb formavilággal a jelenlegi autópiacon. Elmondták, hogy az e-tron, a méretei alapján valahol a Q5 és a Q7 között fog elhelyezkedni, így a Q6 név illene hozzá leginkább, de állításuk szerint, a Q6 egy külön álló project lesz majd, egy négyajtós coupé SUV formájában.

Az Audi úgy döntött, hogy nem indít az elektromos autóikkal együtt egy al-márkát, mint a BMW az i modellekkel például. Ehelyett, az elektromos modell neve után csak szimplán meg fog jelenni az e-tron szócska. Ezzel az a céljuk, hogy az e-tron is olyan hírnévvel rendelkezzen majd a jövőben, mint a 80’-as évek Quattroi, napjainkban.

Audi E-tron SUV koncepció

Forrás:

Ajánlott cikkeink: