Létrehozva: 2016-08-25 10:49:00

Új infók az érkező e Focusról

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Vízhűtéses lítium-ion akkumlátorral érkezik a még idén bemutatkozó elektromos Focus, ami a Ford nagy elektromos palettájának előfutára lehet


Már múlt év végén bejelentette következő generációs elektromos Focus modelljét a Ford. Akkor DC gyorstöltővel hódított, ami fél óra alatt képes volt 80%-os töltést adni az akkumulátoroknak. Később a gyártó elektromos hajtásláncokért felelős vezetője kb. 161 kilométeres hatótávot ígért az emissziómentes Focusnak. Mára még többet tudni a Los Angeles-i Autószalonon bemutatkozó újabb elektromos Focusról. Ami a legfontosabb, hogy 46 százalékkal növelték a vízhűtéses lítium-ion akkumulátorok kapacitását, ami 23 kWh-ról 33,5 kWh-ra növekszik, így az elektromos ferdehátú hatótávja is 110 mérföldre, azaz kb. 177 kilométerre gyarapodhat, ami már eléri az új Hyundai Ioniq hatótávját.

Ford Focus

Jobb lesz megszokni a töltőn hagyott Focusok látványát, a Ford komoly elektromos-terveket sző

A hírekben egyelőre Focus Electric néven emlegetik, a legfrissebb pletykák szerint azonban Model E néven futnak majd a Ford elektromos autói 2019-től. Ahogy arról korábban írtunk is, ezek mind a következő generációs Focus alapjaira épülnek és egy 1,6 milliárd dollárból fejlesztett mexikói gyárban készülnek majd. A 2017-es elektromos Focus már idén december végén piacra léphet az Egyesült Államokban. Nagyobb akkumulátora és gyorstöltője mellett új fehér fényezés-árnyalat és vadiúj 17 colos szikraezüst felniszett várható hozzá.

Forrás:

www.autonavigator.hu

Ajánlott cikkeink: