Új formaterv Rüsselsheimből
5 hónappal, 3 héttel ezelőtt

Új formaterv Rüsselsheimből

Az Opel a GT X Experimental Concept tanulmányautóval szeretné bemutatni a jövőbeni irányvonalat.

Az egy ideje a PSA konszernhez tartozó Opel-Vauxhall kettős 2019-től kezdi majd alkalmazni a „Vizor”-ként is emlegetett formanyelvet. Ha a következő, már francia platformra épülő Corsa nem is, de a később megjelenő új Astra jó eséllyel ezzel a formavilággal készül majd. A német gyártó egyelőre nem fedi fel teljesen a koncepcióautó részleteit, a hivatalos bemutatás az ősz folyamán várható.

Opel GT X Experimental Concept LED fényszórója az emblémával.

Az Opel hangsúlyozni akarja, hogy már nem a General Motorshoz tartoznak, nem kell a megszokott formákhoz ragaszkodniuk, a Buickkal sem kell már hasonlatosságokat mutatni. Ezt az új lehetőséget Mark Adams, a rüsselsheimi tervezőcsapat vezetője egyenesen „felszabadítónak” nevezte, hiszen szerinte most egy olyan egyedi arcot találtak maguknak, amilyen eddig nem volt.

Opel GT X Experimental Concept LED fényszórója az emblémával a sötétben.

A GT X Concept, és egyben az új formanyelv legjellegzetesebb eleme az éles vonalakból formált LED fényszóró, melynek egyedfejlődése a 2008-as Insigniával kezdődött. A középen domborodó géptető szépen egybeolvad a „hűtőráccsal”, melynek közepén az embléma díszeleg. A hangsúlyosan „tiszta és bátor” formaterv másik jellegzetessége a markáns üvegpanel az autó orrán, mely futurisztikus képet kölcsönöz neki. A már két éve bemutatott GT Concept Coupé tanulmány egyes elemei is visszaköszönnek majd.

Opel GT X Experimental Concept LED fényszórója az emblémával, ponyvával takarva.

Az Opel által bemutatott videóban egy pillanatra látható a koncepcióautó digitális műszerfala, melyen elektromos hatótávolság jelző látható 475 km-es aktuális kapacitással. A klasszikus értelemben vett hűtőrács hiánya is arra utal, hogy a motorháztető alatt belsőégésű motor helyett elektromos erőforrás lapul.

Az új formanyelvet az elkövetkezendő pár évben az összes Opel-Vauxhall modellre átviszik majd, ezzel egy modernebb és egyedibb megjelenést kölcsönözve a márkának. A projektet a tervezőcsapat egy fiatalos kihívásnak fogta fel, hiszen a General Motors kötelékében jobban bevoltak korlátozva a lehetőségeik. A francia éra kezdete óta azonban bátrabb és letisztultabb formákat követnek, melyet Mark Adams is hangsúlyozott.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Rendelhető autóink

További ajánlatok
2 nappal, 18 órával ezelőtt

Hogyan lehet Teslát vásárolni Magyarországon?

Mivel egyelőre nincs márkakereskedés hazánkban, ezért a legközelebbi üzletért Bécsig kellene autózni. A MAH Zrt. közreműködésével azonban bárki egyszerűen hozzájuthat Teslájához

Elolvasom
3 nappal ezelőtt

Az elsők között vásárolhat Tesla Model 3-at a Magyar Autókereskedőháztól!

Jusson hozzá Magyarországon az elsők között a Tesla Model 3-hoz a Magyar Autókereskedőház segítségével!

Elolvasom