Top5 hibrid, melyek a legjobbnak ígérkeznek 2019-ben!
6 hónappal, 3 héttel, 4 nappal ezelőtt

Top5 hibrid, melyek a legjobbnak ígérkeznek 2019-ben!

Az új év csupán pár hete vette kezdetét, azonban van, aki már összeállított egy Top5-ös listát az idei évben várható legjobb, hibrid meghajtású modellekről

Az újonnan bevezetett európai kibocsátási jogszabályok, valamint a brit kormány által eltörölt vásárlásösztönzők hatalmas nyomást gyakoroltak a hibrid járművek piacára.

BMW i3

A brit kabinet 2018 őszén vette fontolóra az akkor mintegy 7 éve érvényben lévő plug-in hibrid autótámogatás eltörlését, ami azokra a gépjárművekre is vonatkozott, melyek az 1-es kategóriába tartoztak, vagyis nagyjából 113 kilométert tudtak megtenni tisztán elektromosan. A BMW i3 Range Extender eltörlése, a Volkswagen GTE-k gyártásának felfüggesztése és az Audi A3 e-tron modellek értékesítésből való kivonása után jelen álláspont szerint ez az 5 villanyos autó már nagyban különbözik az eddigiektől. A felsorolt modellek egytől-egyig megvásárolhatók, mindegyikük benzinmotorral hajtott, amik teljesítményét elektromotorok teszik teljessé.

1. Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid

Amikor 2018 októberében eltörölték az 1 500 fontos, csaknem 551 000 forintnyi plug-in hibridekre vonatkozó adókedvezményt, ezen típusok még jobban felkeltették a vásárlók érdeklődését. Ilyen most például a Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid, mely más, hasonló hajtáslánccal ellátott riválisaival szemben csodásan ötvözi a funkcionalitást az értékkel.

Hyundai Ioniq plug-in

A Hyundai 2016-tól három típust kínál eladásra az Ioniq név alatt – egy hibrid, egy plug-in hibrid és egy tisztán elektromos verziót. A plug-in modellt Comfort Navi kiegészítéssel hazánkban most kedvezményes áron, 9 699 000 forintért kínálják, a Premium kivitel pedig akár 10 099 000 forintért lehet a tiéd. A Hyundai egy 105 lóerős benzinmotort integrált a típusba, melyet a villanymotor 141 lóerős összteljesítményre egészít ki. Az erőforrással egy hatfokozatú duplakuplungos (DCT) váltót hangoltak össze. Az autó teletankkal mintegy 1 100 km megtételére képes, városban közlekedve nem okoz neki gondot, hogy 40 km/h-s sebességig tisztán elektromos módban guruljon.

2. Toyota Prius PHV

Az elsőként 1997-ben kifejlesztett benzin-hibridek atyja, a Toyota Prius napjainkban már negyedik generációját éli. A vállalat több, mint négy éve bemutatta a hálózatról is tölthető verzióját, melynek legfrissebb generációjához újfajta platformot fejlesztettek. Az 1,8 literes benzinmotor ezúttal jobban tükrözi a hatékonyságot és teljesítményt, mint valaha. Az autó elektromos hajtással akár 50 km-t is megtehet, végsebessége 130 km/h.

Toyota Prius PHV

Az új, 122 lóerős Toyota Prius Plug-in Executive kivitelét 12 600 000 forintért vásárolhatod meg a kereskedésekben.

3. Mini Countryman Cooper S E All4

A Countryman múltja nem nyúlik túl régre, hiszen első generációját 2010-ben mutatták be. Négy évvel később frissítették, majd 2017-ben megérkezett a várva várt második generáció, ennek tagja a MINI Cooper S E Countryman ALL4, amely megkapta a gyár első plug-in hibrid hajtásláncát.

Mini Countryman S E All4 plug-in

A nyolcfokozatú Steptronic automata váltóval, valamint 1,5 literes 3 hengeres Twin Power Turbo erőforrással szerelt, összességében 224 lóerős plug-in Cooper induló ára most 11 771 000 forint.

A jármű elektromos hatótávja 34 km, a 100 km/h-s sebességet pedig 6,8 másodperc alatt éri el.

4. Kia Niro

Ahogy az Ioniq esetében, úgy a Kia Niro SUV-nál is háromféle verzió közül válogathatnak az ügyfelek, melyek szintén egy hibrid, egy plug-in hirid és egy tisztán elektromos kivitelt fednek. Ezek közös nevezője az 1,6 literes benzinmotor és a 43 lóerős teljesítményű villanymotor, melynek köszönhetően a Niro 140 lóerő és 259 Nm maximális nyomaték leadására képes.

Kia Niro PHEV

SUV-ként a Niro kifinomult praktikát és kényelmet nyújt a szokásos ötajtós kivitelekhez mérten. A tisztán elektromos e-Niro a piacon egyike azon elektromos családi autóknak, melyek a legkedvezőbb árkategóriába sorolhatók.

A Niro Hybrid induló ára 7 199 000 forint, a konnektoros 9 849 000 forinttól vihető haza, az e-Nironak pedig ugyan még nincs hivatalos ára, a másfél millió forintos állami támogatáson kívül 10 milliós összeg felett érdemes számolni.

5. Ford Mondeo Hybrid

A negyedik generációs Ford Mondeo meglepetéssel érkezett a 2019-es Brüsszeli Autószalonra. Az amerikai gyártó az eseményen büszkén jelentette be elsők közt, hogy a Mondeo-család ezúttal hibrid meghajtást kapott. Az Opel Insignia riválisában egy 184 lóerős, 2.0 literes benzinmotort és egy 1,4 kilowattórás lítium akkumulátorcsomagot helyeztek el, az erőátvitelhez automata váltó csatlakozik.

Ford Mondeo kombi

A jármű károsanyag-kibocsátása 100 g/km alá kúszik, a kínálat alapját jelentő Zetec Edition ára várhatóan 7 700 000 forintról fog indulni. A Titanium Edition 8 500 000, melynek villanyos változata 9 900 000 forintba kerül majd.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
2 nappal, 12 órával ezelőtt

Itt a Mercedes-Benz villanybusza

Új taggal bővült a Mercedes-Benz tisztán elektromos autókínálata.

Elolvasom
3 nappal, 12 órával ezelőtt

Közel 50 000 elektromos autót adott el idén a Tesla Nyugat-Európában

Minden negyedik 2019-ben értékesített alternatív meghajtású jármű a Tesla logóját viseli.

Elolvasom