Létrehozva: 2019-09-19 08:36:35

TOP 5 elektromos modell Frankfurtból

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Ezek a legizgalmasabb villanyautók az őszi kiállításon.


Számos újdonság debütált a 2019-es Frankfurti Autószalonon, sportautókból és luxusmodellekből sincs hiány. Most azonban az elektromos autók közül jönnek azok, melyek a legnagyobb érdeklődést váltották ki, és amelyek meghatározhatják a villanyautózást a következő években. Íme az öt legérdekesebb jármű.

Frankfurt 2019 - MINI Electric

Korábban már megvolt a sajtóbemutatója a MINI teljesen elektromos járművének, most azonban a nagyközönség is megcsodálhatja az új fejlesztést. Még 2008-ban gyártottak egy elektromos prototípust tapasztalatszerzés céljából, mostanra azonban a BMW segítségével eljutottak a sorozatgyártásig. A modell az i3 hajtásláncán alapszik, ám itt elsőkerékhajtással dolgozik a rendszer. Az autó 7,3 másodperc alatt van százon, a hatótávra pedig nagyjából 230 kilométert ígér a gyártó.

2019-es MINI Electric elölről

Frankfurt 2019 - Hyundai 45 koncepció

Ez a modell részben a Pony kupé koncepciója elött tiszteleg, mely 1974-ben jelent meg, és ezért is kapta a 45-ös elnevezést ez a tanulmány. A tervezők vittek még egy csavart a dologba, hiszen az atuó övvonalából egy másik él indul ki, a két vonal pedig 45 fokos szöget zár be. E két él találkozásából ugrik elő a visszapillantóként funkcionáló kamera, a kasztni alá pedig egészen izgalmas kidolgozású, koncepcióautósan hatalmas felniket raktak. A beltér szintén futurisztikus, az autonóm vezetést előrevetítve pedig az első ülések szembefordíthatóak a hátsókkal.

2019-es Hyundai 45 koncepció

Frankfurt 2019 – Volkswagen ID.3

A Volkswagen jövőjének szempontjából kiemelt fontosságúnak tartott elektromos autóba rengeteg energiát és pénzt fektettek. A kiállításra az összes eddigi ID koncepciót elvitték a kész jármű mellé, melyet a Bogár óta a legjelentősebb modellnek mondanak. Az ötajtós ferdehátú ID.3 egy új széria első hírnöke, a gyártó pedig 500 kilométer feletti hatótávot jelentett be.

2019-es Volkswagen ID. 3 elölről

Frankfurt 2019 – Mercedes Vision EQS koncepció

A Mercedes egy olyan ötlettel állt elő, mely egy, az S-osztály méretéhez hasonlító elektromos luxus-szedánt takar. A tanulmányautó tökéletesen legömbölyített formavilággal rendelkezik, a túlnyúlások pedig nagyon rövidek. Az EQS előtt már bemutatták az EQC-t, a villanyos család pedig folyamatosan bővül a Mercedesnél. Izgalmas részlet a holografikus első fényszóró, mely egészen pazar látványt nyújt. Szinte az egész autót beborítják a LED fények, a hűtőmaszk-szerű első kiképzés is világít.

Mercedes EQS tanulmány

Frankfurt 2019 – Porsche Taycan

Egyértelműen a leginkább várt villanyos modell a Porsche elektromos sportautója, mely egy nagy lépés a gyártó életében. A formavilágában leginkább a Panamerára hajazó jármű, persze ehhez a hasonló 4 ajtós kialakítás is hozzájárul. A sztenderd Taycan mellett a Turbo és a Turbo S kivitelek is elérhetőek. A Turbo alapesetben 625 lóerős, de szükség esetén 680-ra is képes. A Turbo S kivitel 760 lóerővel kecsegtet, melyhez 1050 Nm nyomaték tartozik.

2019-es Porsche Taycan elölről

További érdekes hírek az Alapjárat hírműsorának legújabb videójában!

 

Forrás:

Ajánlott cikkek: