Több mint 30 év után ismét 2+2 ülést kap a Mercedes-AMG SL széria
1 héttel, 5 nappal ezelőtt

Több mint 30 év után ismét 2+2 ülést kap a Mercedes-AMG SL széria

A csúcsmodell 800 lóerős teljesítménnyel és plug-in hibrid hajtáslánccal érkezik.

A Mercedes már azelőtt megmutatta az 2022-es AMG SL 63 roadster utasterét, hogy bármit is láthattuk volna az autó külső dizájnjából.

Az 1989-es R129-es modell óta először alkalmazza a 2+2 üléses kialakításhoz az új SL-ben. Bár a két hátsó ülés egyértelműen növeli a modell használhatóságát, felnőtt emberek számára aligha kínálnak kényelmes utazást egy hosszabb túra során. Emellett a két üléssor közé egy szélterelőt is elhelyeztek, hogy megvédje az elöl utazókat a menetszéltől, de csak abban az esetben, ha senki sem ül a hátsó üléseken.

Az utastér középpontjában a hatalmas infotainment képernyő áll, ami ránézésre szinte a megszólalásig hasonlít az S-osztályban is használt egységre. A különlegességét az jelenti, hogy egészen függőleges állásig dönthető, hogy csökkenteni lehessen a napfény okozta esetleges tükröződést, amikor a tető le van nyitva.

Mercedes AMG SL 63 roadster infotainment képernyője

A Mercedes a sofőrrel szemben elhelyezett, a műszeregységet megjelenítő 12,3 colos LCD képernyőt egy egyedi kialakítású borítás takarásában helyezte el. Az új SL a legújabb generációs Mercedes-Benz User Experience (MBUX) szoftverrel érkezik.

A német gyártó egyelőre csak az utastérbe enged betekintést, az autó formatervének bemutatása, valamint a műszaki paraméterek leleplezése még várat magára. Az új SL a várakozások alapján több felszereltségi szinttel is elérhető lesz, kezdve a belépőszintű, hátsókerékhajtásos SL 43-mal. A hírek szerint a sorozat csúcsát a 800 lóerős SL 73 fogja képviselni, amelyben egy ikerturbós, 4 literes V8-as és a hozzákapcsolt plug-in hibrid hajtáslánc dolgozik majd.

Mercedes AMG SL 63 roadster utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
6 órával, 18 perccel ezelőtt

2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe?

A 4-es BMW módosított változata a híresztelések szerint négyajtós formában érkezhet meg jövő év elején.

Elolvasom
4 nappal, 8 órával ezelőtt

Kvantumszámítógépek használatába kezd a Volkswagen

A német vállalat vizsgálja a jövő egyik meghatározó technológiájának legmegfelelőbb alkalmazását.

Elolvasom