Létrehozva: 2022-07-13 15:06:21

Tesztelés közben robbant le az új Audi Q5 – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Nem véletlenül tesztelik az egyes modelleket a sorozatgyárátás megkezdése előtt.


Az Audi azt ígéri, hogy 2026-tól csak elektromos járműveket fog piacra dobni. Ez azt jelenti, hogy a következő négy évben megjelenő modellek lesznek az utolsók, amely belső égésű motorral rendelkeznek. Ilyen például a Q5 is, amelynek harmadik generációja 2023-ban érkezik. A modellt már javában tesztelik, és a Motor1 munkatársai nemrégi egy problémás prototípusba botlottak az osztrák Alpokban.

A karosszéria a végleges, sorozatgyártásra szánt verziónak tűnik, a hátsó lámpák azonban biztosan változni fognak. Vélhetően csak az álcázásnak köszönhető, de az autó szemből egyáltalán nem emlékeztet egy Audira. A fényszórók alatti függőleges műanyag részek elsőre légbeömlőnek tűnhetnek, de valójában a parkolószenzorokat tartalmazzák.

Változott a csomagtérajtó kialakítása, mivel a hátsó lámpák már csak egy része van integrálva a csomagtérajtóba, ami az előző generációkhoz hasonlóan még mindig elég széles, de a tervezők ezúttal a hagyományosabb megjelenésre szavaztak. Az ideiglenes hátsó lámpákat egy LED-es fénysáv köti össze az álcázás alatt.

A prototípus tesztelése során azonban valami meghibásodhatott a Q5-ben. A videóban látható, ahogy az álcázott autó csak lassan csordogál, mielőtt lehúzódna az út szélélre. Ezt követően már egy Q7-es vontatja a prototípust.

Az autógyártók alaposan letesztelik járműveiket, mielőtt megkezdenék egy-egy modell sorozatgyártását. Azért, hogy kiküszöböljék az esetleges hibaforrásokat, mielőtt még a járművek a vásárlókhoz kerülnének.

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1