Létrehozva: 2019-04-17 16:27:54

Tesla vásárlás - GY.I.K.

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Sokakban rengeteg kérdés merült fel a Tesla Model 3-akkal kapcsolatban, készültünk egy rövid gyakori kérdések összefoglalóval, hátha innen rövid válaszok útján megkapja az érdeklődő az alapvető válaszokat a kérdéseire... köztük a legfontosabbra: hogyan vásárolható meg a Tesla Model 3?


Elképesztő mennyiségű megkeresés érkezik a Tesla modellekkel és legfőképpen a Model 3-asokkal kapcsolatosan a Magyar Autókereskedőház Zrt. értékesítésére. Ezért úgy gondoltuk, hogy gyakori kérdések formájában megpróbálunk rövid válaszokat adni egyes kérdésekre, melyeket alapvetően kapunk. Lássuk mik a leggyakoribb kérdések, melyek felmerülnek az ügyfelekben:

 

1. Milyen felszereltséggel és milyen áron érhetőek el a Tesla Model 3-asok? Mit tartalmaz a vételár?

 

A Model 3-asok jelenleg háromféle variációban érhetőek el, ezek pedig az alábbiak:

  • Standard Range Plus (hátsó kerék motor)
    • hatótáv: 415 km
    • maximális sebesség: 225 km/h
    • gyorsulás: 5,6 s | 0-100 km/h
    • induló vételár: 13 220 470 HUF + áfa
  • Long Range (dual motor)
    • hatótáv: 560 km
    • maximális sebesség: 233 km/h
    • gyorsulás: 4,6 s | 0-100 km/h
    • induló vételár: 16 055 120 HUF + áfa
  • Performance (dual motor)
    • hatótáv: 530 km
    • maximális sebesség: 260 km/h
    • gyorsulás: 3,4 s | 0-100 km/h
    • induló vételár: 20 472 500 HUF + áfa

Ezek a Tesla Model 3 árak fekete külső színben, fekete bőr belsővel és 18’-os alumínium felnikkel kerültek meghatározásra. Ez az ár tartalmazza az alapvető extrákat, mint légkondícionálás, elektromos ablakok, stb., továbbá a kettes szintű önvezetést (tempomat + útkövetés egyenes úton), kivéve a standard range hátsó kerék meghajtású változataiban. A vételár része szintén a jármű  Magyarországra történő szállítása, a jármű műszaki vizsgáztatását övező költségek, illetve a Magyar Autókereskedőház Zrt. megtérülése és munkadíja.

Minden további szín, akár kívül akár belül feláras, továbbá feláras a hármas szintű önvezetés és a 19’-os felni is. Ezekről való bővebb felvilágosításért keresse kollégáinkat az elérhetőségeinken.

 Tesla Model 3 ár - kék és piros színben

 2. Mi a Model 3 rendelés, vásárlás folyamata?

 A rendelés alapvetően a modell konfigurálásával kezdődik. Kollégáimmal történő kapcsolatfelvétel után meghatározásra kerül a konkrét igény, melyet lekonfigurál a MAH Zrt. kollégája a TESLA weboldalán, majd ez alapján meghatározza a vételárat. Amennyiben finanszírozás igénybevételével történik a vásárlás, a megrendelés előtt bonitás (hitel) vizsgálatra kerül sor, mely alapján az adott hitelintézet minősíti az ügyfelet, hogy megfelelő fizetőképességű-e a kiválasztott konstrukcióra.

Egyösszegű vásárlás vagy pozitív hitelbírálat esetében aláírásra kerül a megrendelői szerződés, a vevőnek át kell utalnia az abban szereplő induló díjat és ezzel realizálódik a vásárlás. Ezek után a MAH Zrt. kollégái megrendelik a járművet, majd egyeztetik a szállítást. Miután Magyarországra megérkezik a jármű, a vásárló azt a műszaki vizsgáztatás után megtekinti, majd abban az esetben ha finanszírozott a jármű, a lízinges papírokat, ha egyösszegű vásárlás akkor pedig a standard adás vételiket aláírja. A maradék vételár átutalása, illetve a banki folyósítás után pedig átadásra kerül az új Tesla.

 A Tesla Model 3 érintőképernyője - rendelj Model 3-at

3. Milyen finanszírozás vehető igénybe a MAH Zrt.-nél? Milyen THM érhető el?

Vállalkozásunknál számos finanszírozó intézet konstrukciója elérhető, legyen az zártvégű vagy nyíltvégű pénzügyi lízing vagy akár tartós bérlet. A tartós bérletet a MAH Zrt. leányvállalata a Magyar Flottakezelő nyújtja.

2012 óta a nyíltvégű pénzügyi lízing lehetővé teszi a személygépjárművek esetén az áfa visszaigénylését. Ez a konstrukció jellemzően vállalkozásoknak ideális, magánszemélyeknek a zártvégű pénzügyi lízinget javasoljuk.

Kamataink alacsonyak, egyes finanszírozó intézetekkel való kapcsolatunkat tekintve a piac egyik legjobb konstrukciói állnak a rendelkezésünkre. A finanszírozások kezdő minimum befizetése 20%, a maximális futamidő pedig 72 hónap. Alapvetően HUF alapon működnek a finanszírozások, de vállalkozások esetében indokolt esetben EUR alap is igényelhető.

 Tesla Model 3 vásárlás

4. Milyen biztosítási lehetőségek vannak (casco, KGFB)?

Kötelező gépjármű felelősség biztosítás nem különösképpen nehezen köthető ezekre a gépjárművekre, viszont a casco már igen. Ezért egyes biztosítókkal való folyamatos egyeztetés végül eredményhez vezetett és kedvező casco terméket tudunk közvetíteni ügyfeleinknek. Összegzésképpen a teljes körű biztosítási ügyintézést is átvállaljuk Öntől.

 Tesla Model 3 autók

5. Milyen további teendője van az ügyfélnek, ha a MAH Zrt-től vásárol?

Összességében a döntést meghozni. A többi feladatot elvégezzük, a jármű Magyarországra történő szállításától, a műszaki vizsgáztatásig, a finanszírozás és biztosítás ügyintézéséig mindent elvégzünk Ön helyett.

Ha mindezeken kívül további kérdése merülne fel, kollégáink szívesen segítenek eligazodni a folyamatokban, legyen az Model S vagy Model X, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Mudri Dániel

Tel.: +36 20 366 3447

E-mail: [email protected] | [email protected]

 

 Továbbá a Tesla.hu weboldalon van egy konfigurátor, amely a megrendelést segítheti.