Robosztusnak tervezik: Mercedes C-osztály All-Terrain
1 héttel, 4 nappal ezelőtt

Robosztusnak tervezik: Mercedes C-osztály All-Terrain

A Mercedes C-osztály All-Terrain méltó ellenfele az Audi A4 Allroadnak és a Volvo V60 Cross Countrynak.

A Mercedes elegánsan későn mutatta be a cikk fő képén látható E-osztály All-Terraint, mivel körülbelül három évvel ezelőtt került piacra. Az Autocar információi szerint a Daimler társaság egy kisebb és olcsóbb alternatíván, a C-osztály All-Terrain kifejlesztésén dolgozik, amely egy kategóriában lenne az Audi A4 Allroaddal és a Volvo V60 Cross Countryval.

Nem is olyan nehéz elképzelni ezt, hiszen láttam, hogy a Mercedes miként módosította az E-osztály Estate változatát annak érdekében, hogy megfeleljen a terepjárós követelményeknek. Valószínűleg az emelt hasmagasságú modell alapfelszereltségéhez jár majd a 4Matic összkerék-meghajtás. A kiegészítő műanyag karosszéria burkolatoknak, az első, hátsó koptatóknak, a nagy méretű kerekeknek és egyéb terepjáró ihletésű elemnek köszönhetően robosztus megjelenést fog kapni.

A Mercedes E-osztály menetközben

Tekintettel arra, hogy a C-osztály Estate már légrugózással is kapható, az All-Terrain változat minden bizonnyal az komolyabb terepre szánt, kifinomult Air Body Control rendszert kapja majd.

A crossoverek és a SUV-k eladása továbbra is növekszik, de a Mercedes jól tudja, hogy nem kevés ember van, akinek a C-osztály All-Terrain jobb megoldás lenne mint egy GLC. A szokásos C-osztály Estate átalakítása nem igényel jelentős beruházást, tekintve, hogy az Audi hatalmas könnyedséggel teszi ezt számos modelljével és még működik is. Szóval a Mercedesnek jövedelmező lesz az All-Terrain projekt.

A Mercedes E-osztály All-Terrain hátulról

A következő generációs C-osztály (W206) valószínűleg 2020-ban debütál majd és nem sokkal később érkezhet az All-Terrain is, ha pontos az infó, akkor legkorábban 2021-ben juthatsz hozzá egyhez. A Daimler hasonlóan az E-osztály All-Terrainhez, csak bizonyos európai piacokon teszi elérhetővé.

Forrás:

Ajánlott Cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
10 órával, 18 perccel ezelőtt

Hivatalos vázlatokon a Volkswagen Golf 2020

A nyolcadik generációs Volkswagen Golf a hónap végén lepleződik le

Elolvasom
3 nappal, 11 órával ezelőtt

Kanyarban az új, elektromos Macan, mely a Taycan architektúráját hordozza magában!

Az új elektromos Porsche szabadidő-autó 2021-ben érkezik, várhatóan 700 lóerővel fog bírni.

Elolvasom