Létrehozva: 2020-09-16 09:13:14

Rákjárásban támad az 1000 lóerős villany-Hummer – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elképesztő teljesítmény mellé Adrenaline és Crab Mode is jár.


Hamarosan hivatalosan is lerántják a leplet a Hummer EV-ről. Addig is, hogy legyen, ami izgalomban tartja az embereket, a GM bemutatta a készülő villanyautó valószínűsíthetően legérdekesebb megoldását, a Crab Mode-ot. Ez nem más, mint egy olyan rendszer, amely a négykerékkormányzás révén lehetővé teszi, hogy az elektromos pick-up átlósan közlekedjen.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Genereal Motors úgy döntött, hogy új életet lehel a Hummer márkába, amelynek gyártását 2010-ben szüntette meg, és elkészíti a GMC Hummer EV-t. A teljesen elektromos platós teherautó 1000 lóerős teljesítményre lesz képes, 15 600 Nm forgatónyomatékot ad majd le, és nulláról százra 3 másodperc alatt gyorsul fel.

GMC Hummer EV szemből – látványterv

Ezek a számok magukért beszélnek, és különösebben nem is kell részletezni őket. Röviden összefoglalva: az elektromos Hummer brutálisan erős lesz. Úgy is mondhatnánk, ha az Andrássy úton kicsit nagyobb gázt adunk a kelleténél, könnyen magunk alá ránthatjuk az egész Hősök terét. 

Ami tudható a villanyplatósról (az amerikai gyártó eddig nem árult el róla túl sokat), azok a különböző vezetési funkciók: vagyis az Adrenaline és a Crab Mode. 

Most a General Motors közzétett egy rövid, kedvcsináló videót az utóbbiról. A Crab, azaz rák üzemmód. Ennek a lényege, hogy szükség esetén mind a négy kerék kormányozhatóvá válik, így átlósan is tud majd mozogni a kocsi. Ez kimondottan praktikus lehet például, ha szűk helyre kell beparkolni a több mint 5 méter hosszú monstrummal, de nehéz terepen is jó szolgálatot tehet majd. 

A szuperplatós Crab Mode funkciója egyedülálló módon lehetővé teszi a GMC Hummer EV számára a négykerékkormányzást, ennek köszönhetően az autó átlós haladásra is képes – ezt kifejezetten azon ügyfeleink számára fejlesztettük ki, akik terepen szeretnének közlekedni” – olvasható a GM hivatalos közleményében.

Crab Mode bekapcsolása az infotainment rendszerben

Az új funkciót „bemutató” videón kívül a gyártó azt is bejelentette, hogy az elektromos pick-up hivatalos premierjére október 20-án kerül majd sor. Az eseményt az érdeklődők az interneten követhetik majd nyomon. A gyártás a hírek szerint 2021 őszén kezdődik, és az első vásárlók 2022-ben vehetik majd át a pick-up kulcsait.  

Ellenfélből pedig garantáltan nem lesz hiány, hiszen jó néhány elektromos platós érkezik az előttünk álló években. Többek között a Tesla Cybertruck, az elektromos Ford F-150, valamint a Rivian R1T érkezését is nagyjából ekkora ígérik a gyártók.

 

 

Forrás:

Electrek

 

Ajánlott cikkek: