Létrehozva: 2019-09-05 08:05:13

Plug-in hibridekkel újít a KIA

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Érkezik az XCeed és a Ceed kombi villanyos változata.


Újabb kiadásokkal bővül a már eddig is bőséges Ceed kínálat, hiszen a KIA bemutatta az XCeed és a Sportswagon változatok plug-in hibrid hajtással felszerelt kiadásait. A teljesen új modellvariánsok az alacsony fogyasztás mellett a kiemelkedő dinamika előnyeivel kecsegtetnek, ráadásul a külső elemeken is megkülönböztetik ezeket a mezei benzines és dízel modellektől. Ezeket az autókat az európai igényekhez szabták, és a Ceed-hez hasonlóan a gyártó zsolnai üzemében készülnek majd.

“Ez a két modell fontos állomást jelent a KIA életében, hiszen továbbfejlesztett, új-generációs hajtásláncunk a korábbinál szélesebb közönség számára lesz általuk elérhető. 2019 első félévében az új Ceed-család eladásai éves összehasonlításban 40,1%-kal emelkedtek, s az új plug-in hibridek tovább növelik majd a modellpaletta vonzerejét” – mondta Emilio Herrera, a KIA Motors Europe vezetője.

2020-as KIA plug-in hibridek

Az új hajtásláncban egy 8,9 kilowattórás akkucsomag kapott helyet, mely egy 44,5 kW-os villanymotort táplál. Ehhez egy 1,6 literes benzinmotort kapcsoltak, a rendszerteljesítmény pedig 141 lóerő lett, melyhez 265 Nm-es maximális forgatónyomaték társul. Ezzel a kombi 10,8, míg az XCeed 11 másodperc alatt van százon, a tisztán elektromosan megtehető út hossza pedig 60 km lehet. Az erőátvitelről egy 6 fokozatú duplakuplungos váltó gondoskodik, a KIA tehát sok gyártóval ellentétben nem a fokozatmentes rendszer mellett tette le a voksát.

Ami a külsőt illeti, a zárt tigrisorr hűtőmaszk és az első sárvédőn elhelyezett elektromos töltőcsatlakozó messziről megismerhetővé teszi a villanyos modelleket, a Ford Focus nagy ellenfelének tartott SW kivitelen pedig az „eco plug-in” felirat is szerepel. Alapáron 16 colos könnyűfém felniket szerelnek rájuk, de felárért 17 és 18 colos kerekek is kérhetőek.

2020-as KIA XCeed plug-in hibrid elölről

A beltér többnyire hasonlít az eddigi modellekhez, természetesen a töltöttségjelzővel kiegészülve. Továbbra is kérhető 8 vagy pedig 10,25 colos érintőkijelző, a gyalogosok védelmében pedig hanggenerátort építettek be az elektromos üzemmódban történő zajtalan haladás esetére. Az akkucsomagot egyébként nem a csomagtartó, hanem a hátsó ülések alá helyezték el, így a kombi 437 literrel, míg az Xceed 291 literrel használható alaphelyzetben. Még egy érdekes extra az úgynevezett vontatás csomag, mely a hibridek között ritkaságnak számít. Az sem mindennapos, hogy a 7 éves/150 ezer kilométeres garancia az akkucsomagra és a hibrid rendszerre is vonatkozik. A KIA új modelljeit 2020-tól lehet megvásárolni, a jelenlegi Ceed kínálat mellett persze.

Ezen a videón pedig a közkedvelt ferdehátú villámtesztje látható.

Forrás:

  • KIA sajtóanyag

Ajánlott cikkek: