Létrehozva: 2019-06-14 15:40:26

Pimasz tolvajt ijesztett el egy Tesla

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Egy tolvaj éppen kezdett belelendülni egy Tesla kerékanyáinak eltávolításába, amikor a jármű Sentry Mode biztonsági rendszere hirtelen aktiválódott…


Az úgynevezett Sentry Mode egy örző-védő mód, amely lassacskán a Tesla összes modelljében jelen lesz felszereltségként. Az amerikai cég közlése szerint amikor a Sentry Mode aktiválódik, az adott Tesla készenléti állapotra vált és közvetlen környezetének monitorozásába kezd. A lezajló eseményeket kamerák rögzítik és amennyiben valamilyen külső behatás éri az autót, beindul a riasztó rendszer.

A tolvaj akcióját félbeszakította egy Tesla, hiszen miután realizálta, hogy felvételre került, felfüggesztette cselekményét, a kerekeket pedig veszélyes állapotban hagyta ott.

Tesla Sentry Mode aktiválva

A korábban bemutatott fedélzeti kamera alapján a Tesla engedélyezte, hogy a jármű több kamerát is működésbe hozhasson, mint például a készenléti parkolókamerákat. A szolgáltatás végül a Sentry Mode nevet kapta, amely magában foglal egy riasztó- és értesítési rendszert is, hogy a tolvajokat a lehető legjobban kizökkentse aktuális teendőikből. Ezzel tulajdonképpen megalkottak egy rendszert, amely a Tesla járműveket ellenőrzi, különösen akkor, ha a tulajdonos nincs a láthatáron.

A legutóbbi eset a bergeni repülőtér közelében található parkolóban történt, Norvégiában. A tolvaj a Tesla belsejében felvillanó fénytől hátrált meg, ami a belső képernyőn villan fel a Sentry Mode aktiválódásának következtében.

A tolvaj rendkívül felelőtlen tettéből akár egészen nagy probléma is adódhatott volna. A Tesla jármű tulajdonosa, Kees Ihlhaug elmondta a helyi riportereknek, hogy mikor elindult autójával, azonnal észrevette, hogy valami nincs rendben. Még mielőtt kihajtott volna a parkolóból, félreállt autójával.

„Mindez sokkal rosszabbul is elsülhetett volna. Ha nagyobb sebességgel haladtam volna, a kerekek lerepültek volna az autóról és bárkit eltalálhatott vagy megölhetett volna” – nyilatkozta a norvég járműtulajdonos.

A helyi rendőrséget egyből értesítették, ahol is azt mondták, ezelőtt még sosem hallottak ilyen esetről. Eljárást indítottak az ügyben, viszont a tolvaj arca sajnos nem jól kivehető a Sentry Mode által rögzített felvételekből.

Tesla Model X jobb oldali frontrésze

Korábban volt már arra precedens, hogy egy Tesla segített elkapni egy tolvajt azzal, hogy aktiválta ezt a roppant funkcionális rendszert.

Forrás:

Ajánlott cikkek: