Mostantól a fenntartható mobilitás a kulcsszó a Ferrari számára
2 héttel, 4 nappal ezelőtt

Mostantól a fenntartható mobilitás a kulcsszó a Ferrari számára

Az olasz sportautómárka 2025-ben mutatja be első tisztán elektromos modelljét.

A Ferrari számára kiemelt jelentőségűvé vált a fenntartható mobilitás, mivel a jelenleg új vezérigazgatót kereső olasz sportautómárka arra készül, hogy 2025-ben bemutassa első tisztán elektromos modelljét – mondta John Elkann, a cég elnöke.

Elkann annak a Gianni Agnellinek az unokája, aki a ’60-as évek elején megmentette a Ferrarit a csődtől. Az olasz üzletember az Exor befektetési társaságán keresztül irányítja a Ferrarit, a múlt hónapban hozta nyilvánosságra a maranellói gyártó első EV-jének pontos ütemtervét.

Ezzel pedig megelőzi az elektromosítás felé vezető úton egyik legfontosabb riválisát, a Lamborghinit, mivel a Volkswagen-csoport tulajdonában lévő sportautómárka csak az évtized második felében tervezi piacra dobni első teljesen elektromos modelljét.

Ferrari Purosangue SUV szemből – látványterv

A Ferrari azóta keres új vezérigazgatót, amióta Louis Camilleri tavaly decemberben távozott posztjáról. Elkann a múlt hónapban elárulta, jól halad az új vezető kiválasztása, a potenciális jelöltek listáján pedig rendkívül prominens nevek szerepelnek.

Emellett a Ferrari jövőre kezdi meg első SUV modelljének értékesítését, a Purosangue tesztelése már javában zajlik.

Elkann - aki egyben az FCA és a PSA egyesüléséből létrejött Stellantis elnöke is - külön kihangsúlyozta, hogy az „Electrification Day”, egy merőben új fejezet kezdetét jelenti számukra, hiszen a Stellantis továbbra is a fenntartható mobilitás élharcosaként szeretné tovább építeni a jövőt.

Ferrari SF90 Stradale szemből, menet közben

Weboldalunkon is elérhetőek a Ferrari modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Automotive News Europe

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
22 órával, 22 perccel ezelőtt

A Tesla Model 3 már a 16. legkelendőbb személyautó a világon

A kaliforniai szedán minden idők legnagyobb példányszánban eladott elektromos autója.

Elolvasom
3 nappal, 23 órával ezelőtt

450 kilométeres hatótávval jön az elektromos Renault Megane crossover

Az új, 217 lóerős villanyautó gyártása 2022-ben kezdődik.

Elolvasom