Mit tud a Model 3 Performance az M3 ellen?
5 hónappal, 3 héttel, 2 nappal ezelőtt

Mit tud a Model 3 Performance az M3 ellen?

A Tesla és a BMW szedánjának sportváltozatai nehezen, de összehasonlíthatók

Ha én egy közepes méretű szedán lennék, és sportosnak akarnám mondani magam, akkor mindenféleképpen össze kellene mérnem a tudásomat az M3 BMW-vel. Ez a típus egész egyszerűen megkerülhetetlen elem ebben a kategóriában, minden vetélytársát hozzá mérik többek közt a vezethetőség terén.

2018-as Tesla Model 3 Performance elölről

Azt mondjuk be kell vallani, hogy nem teljesen igazságos az összehasonlítás, hiszen a most kifutó hármas BMW egy közel ötéves konstrukció, míg a Model 3 egy jóval frissebb modell. Arra mindenesetre jó ez a teszt, hogy nagyjából megmutassa, hol tart most az amerikai autógyártó. A Model 3 Performance a kínálat csúcsát jelenti, akárcsak az M-jelű hármas a bajoroknál.

Ezt az M3-at egy 3,0 literes, duplaturbós sorhat hajtja 431 lóerővel és 550 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. A 0-100-as sprinthez 4 másodpercre van szüksége, végsebességét pedig 250 km/órára korlátozták. Természetesen hátul hajt, a vezethetősége pedig a kategória egyik, ha nem a legjobbja.

2018-as Tesla Model 3 Performance oldalról

Ezzel szemben a Tesla járműve egy ízig-vérig futurisztikus autó, teljesen elektromos hajtással. A villanymotor konstans tolja előre a gépet, a padlóba épített akkucsomag pedig kivételes stabilitást ad az autónak. Ugyanakkor ez a Model 3 egyik rákfenéje is, hiszen 1830 kilót nyom a mérlegen. A két elektromotor az első és a hátsó tengelyt is hajtja, összteljesítményük pedig 450 lóerő. A szedán 3,3 másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig ennek is 250 km/óra.

2016-os BMW M3 oldalról

A valódi erőmérő akkor jön el, amikor a BMW kihozza az új G80 M3-at, mely körülbelül 2020-ra várható. Azt is figyelembe kell venni, hogy addig nagy valószínűséggel a Model 3-ason is csiszolnak a mérnökök, így méltó ellenfele lehet a következő generációs német szedánnak. Annyi biztos, hogy a nagy teljesítményű elektromos szedánok piacán a Model 3 Performance lassan olyan szerepbe kerül, mint a hagyományos, belsőégésű motoros járművek közt az M3.

Tesla Model 3 Performance és BMW M3 összehasonlító táblázat

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
További ajánlatok
2 nappal, 9 órával ezelőtt

Elkészült és már be is mutatkozott a Volkswagen ID riválisa!

Az új Audi AI: ME koncepció a vállalat jövőbetekintő városi közlekedésre vonatkozó nézeteit igyekszik szemléltetni, hivatalos debütálása a Sanghaji Autószalonon volt esedékes

Elolvasom
5 nappal, 1 órával ezelőtt

Tesla vásárlás - GY.I.K.

Sokakban rengeteg kérdés merült fel a Tesla Model 3-akkal kapcsolatban, készültünk egy rövid gyakori kérdések összefoglalóval, hátha innen rövid válaszok útján megkapja az érdeklődő az alapvető válaszokat a kérdéseire.

Elolvasom