Létrehozva: 2021-09-28 09:43:31

Mindössze 3 darab készül a különleges BMW X7 Nishijin Editionből

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 3 literes, mild-hibrid hajtáslánc 340 lóerőt és 700 newtonmétert teljesít.


A 2022-es BMW X7 a legnagyobb és legfényűzőbb SUV a bajor gyártó kínáltatában, de néhány vásárló azt szeretné, ha szabadidő-autója egy kicsit még különlegesebb lenne. A BMW tavaly mutatta be az X7 Dark Shadow Editiont, amelyből mindössze 600 darabot gyártottak. A bajorok most leplezték le az X7-es új változatát, a Nishijin Editiont, ami még ritkább lesz. Csupán hármat fognak készíteni belőle, és kizárólag Japánban értékesítik majd.

Ellentétben a Dark Shadow kivitellel, amely matt szürke festést kapott, a Nishijin X7 különleges Ametrine (lila) színben érkezik, ami a fény hatására képes drasztikusan megváltoztatni az árnyalatát.  

Ugyanakkor egy feltűnő külsejű, ritka különkiadás nem lenne teljes a hozzá illő beltér nélkül. Szerencsére a BMW egy unalmas fekete utastér helyett egy lényegesen izgalmasabb megoldást választott a Nishijin Edition esetében. 

Az autó belsejének jelentős részét elefántcsont árnyalatú merinó bőrrel borították. Sajnos a tetőkárpiton, a műszerfalon és a középkonzolon megjelenő Nishijin-ori borítás csak illusztráció, helyette a három elkészülő X7-es különleges burkolatokat kap majd.

BMW X7 Nishinij Edition szemből

Az egyedi Nishijin-ori burkolat elkészítéséhez japán papírt vontak be fóliával. Ezt követően a felületet az „ötszínű aranyrétegezésnek” nevezett eljárás során arany és ezüst fóliával festették. Ezt a lépést ötször megismétlik, hogy háromdimenziós hatást és mélyebb színeket hozzanak létre.

Az X7 Nishijin Edition egy 40d xDrive Pure Excellence modellre épül, amit egy 3,0 literes, turbófeltöltős dízelmotor hajt, 48 voltos mild-hibrid technológiával kiegészítve. Az autó 340 lóerőt és 700 newtonméter forgatónyomatékot képes leadni. A modell ára 16,8 millió jenről, vagyis aktuális árfolyamon számolva 46,4 millió forintról indul. 

BMW X7 Nishinij Edition utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: