Megújult az Audi RS5
7 hónappal, 3 héttel, 2 nappal ezelőtt

Megújult az Audi RS5

Új kinézet, régi szív.

Alig több, mint egy éve van piacon az Audi A5 legpotensebb verziója, de máris frissítenek rajta egyet. Az aktuális második generációs A5-öt 2016 óta gyártják már, ezért 2020-ra kap egy ráncfelvarrást a típus, és egy füst alatt megújulnak az RS 5 verziók is. A lényeg nem változik, a körítés igen.

Az autó formavilága változik, mely jobban igazodik a márka mostani arculatához, jobban beleillik a jelenlegi kínálat dizájnvilágába. A frissítés mind kívül, mind pedig belül tetten érhető majd. Az autó elején a hűtőrács laposabb és szélesebb lesz, továbbá megújulnak az első fényszórók is, melyek az RS modell esetében kérhetők sötét színű betéttel is a morcosabb kinézet érdekében. Megújul a kötény körbe, a lökhárító és a hátsó diffúzor is.

Audi RS5 facelift hátulról

A beltérben a legnagyobb változást a 10,1 colos központi kijelző jelenti, mely a középkonzol tetején trónol és természetesen érintés vezérelt. Az autó fedélzeti rendszere ezen túlmenően képes lesz a modern elvárásoknak megfelelően hangutasítások felismerésére és kezelésére. A csúcsmodell esetében továbbra is maradnak a kiváló minőségű anyagok, így például az alcantarával borított sportkormány is.

Az Audi RS5 legfontosabb részében a motorháztető alatt nem lesz változás, a faceliftes modellben is a már ismert és bevált 2,9 literes V6-os biturbó motor teljesít majd szolgálatot 450 lóerővel és 600 Nm-es nyomatékkal. Ennek megfelelően a menetteljesítményekre vonatkozóan marad a 3,9 másodperces 100-ra gyorsulás és a 250 km/h-ás végsebesség, igaz ez utóbbi felár ellenében kitolható 280-ra.

Audi RS5 facelift beltér

Marad a 8 sebességes automata váltó és az összkerékhajtás is, mely utóbbi különlegessége, hogy képes az igények szerint a hátsó kerekek között változtatni a nyomatékelosztást, javítva ezzel az útfogást és a kezelhetőséget. A sportfutóművet hidraulikusan állítható gátlók egészítik ki az RS esetében. Akik még tovább kívánják sportosítani az autót, rendelhetik majd karbon-kerámia fékrendszerrel is. az autó megjelenése 2020-ban várható valamikor, a pontos dátum még nem ismert.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
1 nappal, 6 órával ezelőtt

Peugeot VLV, az üzemanyaghiány gyermeke

A Peugeot több száz elektromos autót készített a II. világháború alatt.

Elolvasom
4 nappal, 5 órával ezelőtt

Joystickra cserélné a kormánykereket a BMW?

Ez jelentheti az első lépés a kormánykerekek eltüntetése felé.

Elolvasom