Létrehozva: 2019-12-12 08:52:13

Megújult az Audi RS5

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Új kinézet, régi szív.


 

Alig több, mint egy éve van piacon az Audi A5 legpotensebb verziója, de máris frissítenek rajta egyet. Az aktuális második generációs A5-öt 2016 óta gyártják már, ezért 2020-ra kap egy ráncfelvarrást a típus, és egy füst alatt megújulnak az RS 5 verziók is. A lényeg nem változik, a körítés igen.

Az autó formavilága változik, mely jobban igazodik a márka mostani arculatához, jobban beleillik a jelenlegi kínálat dizájnvilágába. A frissítés mind kívül, mind pedig belül tetten érhető majd. Az autó elején a hűtőrács laposabb és szélesebb lesz, továbbá megújulnak az első fényszórók is, melyek az RS modell esetében kérhetők sötét színű betéttel is a morcosabb kinézet érdekében. Megújul a kötény körbe, a lökhárító és a hátsó diffúzor is.

Audi RS5 facelift hátulról

A beltérben a legnagyobb változást a 10,1 colos központi kijelző jelenti, mely a középkonzol tetején trónol és természetesen érintés vezérelt. Az autó fedélzeti rendszere ezen túlmenően képes lesz a modern elvárásoknak megfelelően hangutasítások felismerésére és kezelésére. A csúcsmodell esetében továbbra is maradnak a kiváló minőségű anyagok, így például az alcantarával borított sportkormány is.

Az Audi RS5 legfontosabb részében a motorháztető alatt nem lesz változás, a faceliftes modellben is a már ismert és bevált 2,9 literes V6-os biturbó motor teljesít majd szolgálatot 450 lóerővel és 600 Nm-es nyomatékkal. Ennek megfelelően a menetteljesítményekre vonatkozóan marad a 3,9 másodperces 100-ra gyorsulás és a 250 km/h-ás végsebesség, igaz ez utóbbi felár ellenében kitolható 280-ra.

Audi RS5 facelift beltér

Marad a 8 sebességes automata váltó és az összkerékhajtás is, mely utóbbi különlegessége, hogy képes az igények szerint a hátsó kerekek között változtatni a nyomatékelosztást, javítva ezzel az útfogást és a kezelhetőséget. A sportfutóművet hidraulikusan állítható gátlók egészítik ki az RS esetében. Akik még tovább kívánják sportosítani az autót, rendelhetik majd karbon-kerámia fékrendszerrel is. az autó megjelenése 2020-ban várható valamikor, a pontos dátum még nem ismert.

Forrás:

Ajánlott cikkek: