Létrehozva: 2021-09-14 10:28:23

Megérkezett a Tesla FSD Beta szoftver „eszméletlen”, v10-es verziója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A szoftver magabiztosabb lett, az eredmény pedig messze meghaladja a felhasználók várakozásait.


A Tesla elkezdte közzétenni az „early access” programban résztvevő sofőrök számára a Full Self-Driving Beta szoftver v10-es verzióját, amelyet Elon Musk egyenesen „eszméletlennek” titulált, és elmondása alapján hatalmas előrelépést jelent a korábbi verziókhoz képest. 

Csaknem egy év telt el azóta, hogy a kaliforniai gyártó elkezdte az FSD Beta szoftver tesztelését, amely lehetővé teszi a Tesla járművei számára, hogy önmagukat vezessék az autópályákon és városi környezetben egyaránt, ám a cég által használt technológiát továbbra is 2-es szintű vezetéstámogató asszisztensként tartják számon, ugyanis használata folyamatos felügyeletet igényel a vezető részéről. Továbbra is a sofőr felelős a járműért, kezét a kormányon kell tartania, és készen kell állnia arra, hogy bármikor beavatkozzon.

Az FSD Beta v10 szeptember 10-én vált elérhetővé, és az early access programban résztvevők máris elkezdték megosztani tapasztalataikat a szoftver legújabb verziójáról, amely állítólag javítja az FSD rendszer döntéshozatalát.

Az autó képernyőjén megjelenő, a forgalmi szituációkat valós időben ábrázoló grafikai megoldások frissítve lettek, és folyamatosan változnak az egyes helyzetek függvényében.

Az internetre már el is kezdtek felkerülni a tesztelők által készített videók és úgy tűnik, egyelőre mindenki elégedett a rendszer teljesítményével, amely magabiztosan veszi az akadályokat. Hogy az eredmény valóban eszméletlen-e, ahogy azt Musk beharangozta, hamarosan kiderül. Jelenleg azonban úgy fest, a v10-es szoftververzió jobban sikerült, mint arra a felhasználók előzetesen számítottak. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás: Electrek