Létrehozva: 2019-02-25 09:37:24

Még több növelt hatótávú Leaf érkezik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Nissan a limitált széria sikerén felbuzdulva emeli a termelési mennyiséget


 

A japán gyártó 2019-ben bemutatott limitált kiadású villanyautójára, a Leaf e+ 3.Zero modellre hatalmas volt az érdeklődés. Annak ellenére, hogy az európai piacra eredetileg mindössze 5000 példányt szántak a növelt hatótávval és egyedi kiegészítőkkel ellátott járműből, a vásárlói visszajelzések alapján mégis újragondolták az értékesítési stratégiát, és tovább folytatják a típus forgalmazását.

2019-es Nissan Leaf e+ 3.Zero oldalról

Az egyedi Leaf-be egy 62 kilowattórás akkucsomag került, mellyel a WLTP mérési rendszer szerint 385 kilométeres hatótávval rendelkezik a villanyautó, mely a 40 kilowattórás akkuval ellátott kivitelhez képest 100 kilométer pluszt jelent.

„Nem csak az akkumulátor adja el ezt a típust, hanem a technikai tartalom is. Jól jelzi ennek a szegmensnek a lehetőségeit, hogy milyen gyorsan megrendelték a növelt hatótávú kiadásokat. A vásárlóink megismerése bizonyítja, hogy nem csak a megtehető kilométerek alapján választanak elektromos autót. Ez a szempont igazából a harmadik helyen áll az autó technikai tudása és a tényleges környezetvédelmi tulajdonságai mögött.” – mondta Ken Ramirez, a Nissan európai értékesítéseiért felelős vezetője.

2017-es Nissan IMx koncepció

A 2017-ben bemutatott IMx koncepciómodell alapjaira építve egy elektromos SUV modellel is készül a Nissan, melynek érkezése 2020-ra várható. A piaci igények szükségessé teszik további villanyos járművek bevezetését a japánoknál, ha meg akarják tartani jelenlegi pozíciójukat. Az elektromos crossoverek versenybe már többek közt a koreaiak is beszálltak, a Hyundai az új Kona, a Kia pedig az e-Niro modellel, a Tesla Model X pedig szintén komoly tényező. Éppen ezért a Nissan is úgy látta, ideje engednie a piaci nyomásnak, melynek következtében belefogtak az új modell fejlesztésébe.

Nem kisebb célt tűztek ki maguknak az új SUV-val, mint hogy a Leaf-nél is sikeresebb, és mindenki számára elérhető elektromos autót készítsenek. Az előzetes információk szerint az IMx koncepcióra épülő új modell hatótávja 610 kilométer lesz, mely már teljes mértékben felvenné a versenyt a belsőégésű motorokkal szerelt járművekkel, ezáltal a villanyautók egyik legnagyobb kompromisszumától szabadulnának meg.

Forrás:

Ajánlott cikkek: