Létrehozva: 2017-09-28 12:03:00

Még könnyebb Audi RS4 és RS5 Carbon Edition modellek

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az okosabb és hatékonyabb anyagfelhasználásnak köszönhetően a Carbon Edition modellek még könnyebbek hagyományos társaiknál, miközben a minőségen nem esett csorba


Az Audi a Carbon Edition modelljeivel bővíti az RS4 Avant és az RS5 Coupé kínálatát, amik eredményeképpen 60, illetve 80 kg-mal lesznek könnyebbek ezek a típusok.

Ahhoz, hogy ezt a súlycsökkenést elérjék, különleges, szénszálas polimer anyagot (CFRP) használtak a karosszéria elemeinél, úgy, mint az első légterelőknél, diffúzornál és küszöböknél és a visszapillantó tükrök sapkáinál. Az RS5-nek ráadásul a tetője és a hátsó spoilere is ebből az anyagból készül, ezért a 20 kilóval nagyobb csökkenés az esetében.

Carbon Edition modellek érkeznek az Auditól

A beltérben is igyekeztek minél több szénszálas polimer anyagot használni, de nem hiányozhatnak a fekete Nappa bőr ülések, kontrasztos vörös varrással. Az RS-modelleknél már megszokott Virtual Cockpittel itt is találkozhatsz, egy 8,3 hüvelykes érintőképernyő, valamint egy 12,3 hüvelykes műszerfali kijelző a része az Audi infotainment-rendszerének.

A külsejét is érték változtatások a Carbon Edition modelleknek, a korábban sztenderd 19-es kerekeket 20-asokra cserélték, 5 küllős alumínium tárcsával. A 20-as kerekeket olyan technológiával gyártja az Audi, amit eddig a szupersportautóinak/versenyautóinak tartott fent. Így hiába lett nagyobb átmérője a kerekeknek, mindegyik 2 kg-ot karcsúsít az autón.

Audi RS4 Avant Carbon Edition

Az RS4 és RS5 Carbon Edition 60 és 80 kg-mal könnyebbek a normál gyártású testvéreiknél, a sztenderd RS4 1730 kg-jához képest az RS5 Carbon Edition kiadása csak 1585 kg-ot nyom. Már csak azért is lényeges, mert ugyanaz az erőforrás hajtja mindkettőt.

Audi RS5 Coupé Carbon Edition

Ahogy az „alap” RS-modelleket, a Carbon Editionöket is ugyanaz a 2.9 literes V6-os duplaturbós motor hajtja, 444 lóerővel és 600 Nm-rel. A karcsúsított modellek esetében nem értek el javulást a gyorsulás tekintetében, az RS4 4.1 másodperc, míg az RS5 3.9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra.

A Carbon Edition modellek alapból Quattro Sport hátsó differenciálművel rendelkeznek, de az RS sportfelfüggesztés Dynamic Ride Controllal, kerámiafékekkel és dinamikus kormányzással feláras marad.

Duplaturbós V6-os Audi motor

Azt, hogy hazánkban mennyibe fog kerülni ez a két új Audi-modell, még nem tudni, de az RS4 várhatóan legalább 3,5 millióval, az RS5 pedig 4,5 millióval lesz drágább az alap RS-testvéreinél.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: