Létrehozva: 2019-08-28 08:18:05

Már nagyon közel a Tesla elektromos pickup modellje

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Elon Musk platós munkagépéről egyre több információ derül ki.


Folyamatosan szivárognak ki a fontosabb tudnivalók a Tesla új elektromos pickup modelljéről, mely talán a Model B nevet viseli majd. A legfrissebb, Omar Rosaria által készített látványterven már egész életszerűen néz ki Elon Musk munkagépe. Korábban megjelent a gyártó által egy sejtelmes kép erről a járműről, ám abból túl sok konkrétum nem derült ki.

Ezen a koncepciórajzon azonban egész pofásan néz ki az autó, felvonultatja a gyártó formanyelvének fontosabb elemeit. Természetesen elég érdekesen néz ki a hatalmas, fényezett orr-rész, melyen robbanómotor híján nincsen hűtőrács. Az ajtóba simuló kilincsek is jellegzetes Tesla elemek, a nagy méretű kerekek pedig szépen kitöltik a kerékjárati íveket.

Tesla elektromos pickup koncepció

Musk természetesen nagy reményeket fűz ehhez a modellhez is, a célja, hogy jobb mutatói legyenek ennek a pickup kivitelnek, mint a Ford F-150-nek. Ez azért egy elég erős célkitűzésnek tűnik, de a Tesla korábban is okozott már meglepetéseket. A hírek szerint 600 kilométer feletti hatótávval és a két tengelyen elhelyezett elektromotornak köszönhetően összkerékhajtással rendelkezik majd.

Adaptív futóművet is ígérnek, mely a terhelés függvényében változtatja a rugózás keménységét. A vontathatósági adat pedig egészen hihetetlen, Musk szerint 136 tonnát képes majd elhúzni ez a jármű. A nagy nyomaték valószínűleg garantált, hiszen elektromos autóról van szó.

Lesz benne önálló parkolási funkció és 360 fokos kamera is, valamint egy 240 voltos rendszer az eszközöknek. Musk korábban azt mondta, hogy egy jó pickupot 50 ezer dollár (csaknem 15 millió forint) alatt kellene árulni, és nekik is ez lesz a céljuk az új modellel. Ez szintén egy merész kijelentés, hiszen ez egy elég jó ár lenne egy ilyen képességekkel bíró elektromos pickup esetében.

A hírek szerint még 2019-ben bemutatkozhat az új Tesla, ami kétségkívül húzómodellje lehet a modellkínálatnak a Model S, a Model 3 és a Model X mellett.

Forrás:

Ajánlott cikkek: