Létrehozva: 2021-03-26 08:53:18

Már javában tesztelik a 2022-es Audi RS3 modelleket

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új RS3 öthengeres motorja 420 lóerő és 500 newtonméter leadására lesz képes.


Szemfüles fotósoknak már 2019 májusában sikerült lencsevégre kapni az Audi RS3 legújabb generációját tesztelés közben, az az autó még az előd kasztniját viselte. Az ezt követő felvételeken az új RS3 már a saját kasztnijával is láthattuk, ám 2021 márciusában még mindig arra várunk, hogy lehulljon az álcafestés.

Az ingolstadti gyártó egyszerre teszteli az RS3 szedán és sportback kivitelét, hol máshol, mint a Nürburgringen. A jobb úttartás és kezelhetőség érdekében mindkét autó feszesebb felfüggesztést kapott. Az is jól látható, hogy három különböző felnivel is kísérleteznek egyszerre: a szedánon elöl és hátul eltérő kerekek vannak, míg a ferdehátú a saját szettjén gurul. 

2022-es Audi RS3 sportback szemből, menet közben

2022-es Audi RS3 szedán oldalról, menet közben

 

Szemmel jól látható különbség az S3-hoz képest, hogy az első légbeömlők nincsenek lefalazva, tehát tényleges hűtési funkcióval fognak rendelkezni és nem csupán egy dizájnelem szerepét töltik be, míg az S3 hátsó lökhárítójába épített szellőzőket eltűntek az RS3-ról.

A meghajtásról az Audi Sport nagy becsben tartott 2,5 literes motorja fog gondoskodni. Ez a turbófeltöltős, soros öthengeres 400 lóerőt és 480 newtonméter forgatónyomatékot ad le az olyan kompakt modellek esetében, mint az RS Q3 és a TT RS. Ugyanakkor egyes hírek szerint a TFSI az új RS3 esetében már 420 lóerőt és 500 newtonmétert fog teljesíteni.Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefononvagy emailben.

 

Forrás:

Motor1.com

 

Ajánlott cikkek: