Létrehozva: 2019-11-28 13:55:30

Már 250 ezren előrendeltek a Tesla Cybertruckból

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Elon Musk terve beválni látszik.


 

Ahogyan azt már minden Tesla után érdeklődő megszokhatta, Elon Musk nagyon aktívan posztol Twitter oldalán a Tesla egyes modelljeivel kapcsolatban. Legújabb járművük, a Cybertruck leleplezése óta pedig puszta számokat írt ki minden különösebb magyarázat nélkül. Hétfőn a „200k” (magyarul 200 ezer) rövid megfogalmazással tudatta, hogy már ennyi előrendelést adtak le az új elektromos pickup modellre.

Tesla Cybertruck oldalról

Egy kicsivel korábban azt tudatta követőivel, hogy a 146 ezer megrendelt jármű 42 százalékát két motorral, 41-et három és mindössze 17 százalékát választották „single motor” kivitelben. Jelenleg már 250 ezernél jár az előrendelések száma, ez persze nem jelenti egyből azt, hogy ennyi modellt el is fognak adni nagy hirtelenjében. Musk megfogalmazása tehát nem is egészen pontos, hiszen ő már kész tényként tekint erre a mennyiségre, pedig az előrendelések egy részét akár vissza is mondhatják a potenciális vásárlók.

A Cybertruck egyébként több szempontból is bombaként robbant be a köztudatba, hiszen már első ránézésre is látszik, milyen meghökkentő formatervet kapott. Szögletes vonalvezetése egyik korábbi Tesla modellhez sem hasonlít, mindenképpen kitűnik a pickupok és SUV modellek mezőnyéből. A modell másik érdekes részlete, hogy ütésálló üvegekkel látták el, mely a bemutató alkalmával éppen betört egy nekivágott fémgolyó hatására. Ez sokakat meglepett, ám Musk később videóval bizonyította, hogy a tesztek során valóban kiállta az ütéspróbákat a Cybertruck üvegezése.

A Model S, a Model 3 és a Model X már jelenleg is megvásárolható modellek, míg a Model Y, a Roadster és a Cybertruck előrendelhető elektromos járművek a Tesla kínálatában.

Forrás:

Ajánlott cikkek: