Létrehozva: 2018-04-24 11:08:27

Luxus SUV a Mercedes-Maybachtól

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Pekingi Autószalonon mutatja be a Mercedes-Maybach fényűző tanulmányautóját, az Ultimate Luxury koncepciót


A Pekingi Autószalont megelőzően az egyik legjobban várt autóról közöltek a kínai lapok néhány részletet, melyben többek között az áll, hogy a tipikus, német exkluzivitást jelenik majd meg a gyönyörködtető Ultimate Luxury koncepcióautóban. Azt gondolom, a képek magukért beszélnek.

Mercedes-Maybach Luxus autó

A monstrum teljesen elektromosan fog működni, a 80 kWh-ás akkumulátorcsomagnak és a négy elektromotornak köszönhetően 750 lóerő leadására lesz képes, végsebessége pedig 250 km/h-ban mérhető. Egyetlen egy töltéssel, az ígéretek szerint 500 kilométer tehető meg az über SUV-val.

Mercedes-Maybach SUV beltér

Az öt és fél méteres hossz igazán imponáló, formája leginkább a GLE Coupére hajaz, és nem csak a külcsín tartalmaz töménytelen luxust. Természetesen a kabin is csordultig van prémium anyagokkal, a minőségi összerelés már alapvetés, a négy nappabőr ülés, a rosegold betétek és az aranyozott varrások mellett a kínaiaknak kedveskedve még tea főző szettet is helyeztek el a hátsó üléseknél.

Mercedes-Maybach interior

Valójában a túlzottan csillogó SUV nem fog ilyen formában gyártásba kerülni, de azért egész jó alapot nyújt a képzelőerőnek, a jövőbeni divatterepjáró arculatával kapcsolatban. A Mercedes fő dizájnere, Gorden Wagoner az Auto Expressnek úgy nyilatkozott, hogy a Maybachnak ugyanúgy meglesznek a saját modelljei, mint például az AMG-nek, ennek első példánya az új SUV lenne, melyet Wagoner és csapata a modern luxus képviselőjének szán.

Mercedes-Maybach luxusautó

Dr. Jens Thiemer, a Mercedes marketingért felelős alelnöke így nyilatkozott a Mercedes villamosítással kapcsolatos terveiről: „Együttműködésünk és a stratégia kidolgozása a Maybachhal közösen nagy iramban fejlődik. Több, mint 10 000 S-osztály értékesítettünk az összes változatból, reméljük a termékportfólió bővülésével és az elektromosítással még több ügyfelet szerzünk magunknak. Nem csak a Maybachtól hanem az AMG-től is érkeznek majd villanyos autók, teljesítenünk kell a kor elvárásati, hiszen eljön majd az idő, mikor a teljes paletta elektromossá válik – legyen az plug-in hibrid vagy tisztán elektromos változat.”

Forrás:

Ajálott cikkek: