Létrehozva: 2018-01-17 15:35:00

Luxus sedánnal jelentkezik a Toyota

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Toyota Avalon hétfőn került bemutatásra a 2018-as Detroiti Autószalon keretei között az észak-amerikai iparvárosban.


Mostanában hallani véleményeket, amik szerint nehéz előrukkolni egy kapós szedánnal, tombol a SUV és a városi Crossover őrület.  A Toyota erős ellenpéldával rukkolt elő hétfőn, amikor bemutatta luxus kategóriás szedánját, az Avalon legújabb generációját.

A Toyota Avalon választható 2,5 literes inline-4 hibrid motorral

Elődjéhez képest az új Avalon nagyobb lett, a Toyota leghosszabb TNGA (Toyota New Global Architecture) moduláris platformjára épült autó 2 centiméterrel hosszabb, mint a kifutó modell, ezzel pedig eléri a közel 498 cm-es hosszúságot. A tengelytáv is közel 5 centiméterrel lett szélesebb, ennek köszönhetően egy tágasabb, kényelmes utazókabint kapott az Avalon.

Az említett, tágasabb utazókabinba tekintve esik le a néző álla igazán, hiszen egy gyönyörű a végletekig letisztult, eszméletlenül stílusos belső teret pillanthat meg. A minimalizmus és az igényesség uralja a látványt, 7 colos információs központ jelzi a jármű adatokat, navigációt és egyéni beállításokat. Valódi bőr, fa és fémdíszítések mindenütt, a megszokott japános egyszerűséggel párosítva.  A Wi-Fi Hotspot segítségével pedig elérhető az Apple CarPlay és az Amazon Alexa.

A Toyota Avalon multimédiás rendszerében elérhető az AppleCar és az Amazon Alexa

Az új Avalon elérhető lesz egy 3,5 literes V6-os és egy 2,5 literes inline-4 hibrid alapú motorral. Hivatalos teljesítmény adatok még nem érkeztek a Toyotától, de várhatóan hasonló számok jelennek majd meg, mint az ugyanezzel a két motorral szerelt Camry esetében. A kisebb méretű sedán V6-osa 301, a hibrid verzió pedig 208 lóerős. A nagyobb motoros Avalon 8 sebességes automataváltóval, a hibrid pedig a japánoknál oly népszerű CVT-vel, azaz fokozatmentes automataváltóval érkezik.

A luxus belső mellett a magas biztonsági felszereltségre is figyelt a Toyota. Az ütközés elkerülésére szolgáló funkciók között megtalálható az automatikus vészfékezés, az adaptív tempomat, a sáv elhagyására figyelmeztető figyelmeztetések, az aktív sávvezérlés, vakfolt figyelő rendszer, a hátsó keresztirányú figyelmeztetések. Extraként igényelhető lesz 10 légzsákkal és hátsó kamerával is.

A Toyota Avalon 2019 prémium borításai között megtalálható valódi bőr, fa és fém is.

A gyártást a Toyota a Georgetowni Kentucky-i üzemében kezdi meg és az első darabokat 2018 őszén helyezik ki a gyártó bemutató termeibe. A jelenlegi tervek szerint az Avalon észak-amerikai piacra szánja a Toyota, egyelőre nem tervezik európai piacon megjelentetni.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: