Létrehozva: 2021-07-22 14:21:41

Kvantumszámítógépek használatába kezd a Volkswagen

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A német vállalat vizsgálja a jövő egyik meghatározó technológiájának legmegfelelőbb alkalmazását.


Komoly, nagyratörő terveket fogalmazott meg a Volkswagen az elektromos járművek értékesítését és gyártását illetően. A német óriás célja, hogy 2030-ra kínálatának döntő többsége villanyautó legyen, az évtized közepére pedig a piacvezető pozíciót is át akarják venni a Teslától.

A teljes erőbedobással támogatott törekvések abszolút érthetők, hiszen a VW súlyos pénzeket fizetett az Európai Unió által előirányzott kibocsátási normák megszegése miatt. A Volkswagen mindezek mellett a jövő egyik meghatározó technológiáját teszteli, a német vállalat ugyanis a gyártási és rendelési folyamatok egyszerűsítése érdekében kvantumszámítógépek használatába kezdett.

Kvantumszámítógép

A Google tervei szerint a kvantumszámítógépek 2029-re globálisan elérhetővé válhatnak, jelenlétük pedig alapvetően felgyorsíthatja az adatfeldolgozási sebességet. A technológia a gyakorlati alkalmazás terén egyelőre gyerekcipőben jár, a tudósok és a szakemberek jelenleg a lehető leghatékonyabb felhasználás módját vizsgálják. A Volkswagen 2016 óta vesz részt a kutatásokban, az elmúlt években a forgalom optimalizálását szolgáló projektben is alkalmazták a kvantumszámítógépeket.

A Volkswagen algoritmusok segítségével szeretné csúcsra járatni a festőüzemek hatékonyságát anélkül, hogy az összeszerelést lassítanák. A kvantumszámítógépeket a járművek árának megállapításához, valamint az elektromos autók töltőhálózatának kiépítéséhez is használhatják.

„A most megszerzett tapasztalatok segítségével előnyhöz juthatunk a jövőben. Az anyagtudomány bizonyos kihívásaira és kérdéseire csak a kvantumszámítógépek segítségével kaphatunk választ. Ez a technológia az élet számos területén felgyorsíthatja a folyamatokat. Egyelőre meg kell vizsgálnunk, hogyan tudjuk leghatékonyabban az emberiség szolgálatába állítani a kvantumszámítógépeket. A kutatásokat a gyakorlati alkalmazás, ezenfelül pedig a saját versenyelőnyünk biztosítása érdekében végezzük” – fogalmazott Florian Neukart, a Volkswagen Csoport adatokkal foglalkozó részlegének igazgatója.

 

Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek:

Szeptemberben debütál a tisztán elektromos G-osztály

Volkswagen: a jövő autóipara merőben eltér majd a jelenlegitől

Brutálisan megugrott a kereslet Porsche modelljei iránt világszerte