Létrehozva: 2018-02-08 11:41:00

Közös projektbe fogott az Audi és az ABT

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Formula-E autógyártó ABT és az Audi összefogott, az eredmény pedig egy 700 lóerős RS6 Avant lett! 


Rengeteg gyöngyszem bújik meg az elfeledett autók között, az egyik toplistás ezek közül egész biztosan az RS6. Az Audi köztudott, hogy szeret gyors kocsikat gyártani, az RS6 az egyik leggyorsabb közülük. Most pedig itt egy új top-spec járgány, ami még az új Audi A6-os előtt gurul a nagy közönség elé 2019-ben.

Az ABT Sportline az Audi hivatalos Formula-E versenycsapata, ők felelnek az aktuális Formula-E autók fejlesztéséért. A tervezés alatt alkalmazták az ABT technikai módszereit, ezzel elérve a masszív teljesítmény növekedést egy már egyébként sem unalmasnak mondható autóban.

2019 Audi RS 6 Avant Nogaro kék kiadás éjjeli fotón városképpelEz a szín tényleg remekül áll az új RS 6-nak, nem csoda, hogy az RS2 óta használja az Audi

A motorháztető alatt, egy 4,0 literes twin-turbós V8-as motor duruzsol, az újraprogramozásnak köszönhetően 695 lóerővel száguld az új RS6 Avant. A beépített sebességkorlátozás is fel lett oldva, így a végsebesség most már 320 km/h. A megfelelő fékhatás elérésnek érdekében karbon-kerámia fékek kerültek az autó alá.

A belső dizájnt tekintve az uralkodó árnyalat egyértelműen a kék és a szürke, ami remekül passzol a külső -  az RS2 és RS4 esetében már bevált -  Nogaro kék színhez. Az autót ennek okán hivatalosan Audi RS6 Avant Nogaro Editionnek keresztelték. Természetesen elérhető lesz más árnyalatokkal is, de ez az igazi.

Audi RS 6 Avant Nogaro kék kiadás, parkolóházban, hátsó nézetbőlHátulról is elég mutatós az RS6 Avant

Érdemes külön hangsúlyt fektetni erre a színre, hiszen az 1994-ben bemutatott RS2 Avant is ezt a színt viselte már, valamint 2014-ben az RS2 20. évfordulójának alkalmából az RS4 is ebben a színben érkezett. Úgy tűnik, ez a kék már hagyomány lesz az RS-famíliában.

Az RS6 Avant mindössze 150 példányban készül, közel 42 millió forintos szalon áron lehet megvásárolni. A limitált példányszám miatt itthon még nem biztos, hogy kapható lesz az új RS6, viszont német piacról ugyanúgy megvásárolható lesz, mint bármelyik Európa-specifikus Audi-modell.

Mit gondolsz, megérné a behozatalt az új RS 6 Avant? Szerintem mindenképp!

Forrás:

Ajánlott cikkeink: