Létrehozva: 2018-11-08 17:30:49

Közelít a 8-as BMW, fedél nélkül

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A bajor prémiumgyártó csak nemrég robbantotta be a köztudatba új sorozatát, a 8-ast, azonban a Coupé verzió mellett lassacskán a Cabrio is elérhető lesz!


 A BMW vadonatúj, 8-as sorozatát sokféleképpen lehet jellemezni. Egy dolog van, amivel nem szabad megvádolni: hogy az eddigi modellekhez képest nincs nagy különbség, mert igenis van! Tény és való, hogy az új széria rendkívül megosztóra sikeredett, de sokak tetszését éppen ezzel a külsővel nyerte el. Ha a Coupé kivitellel nem tudtál betelni, ne aggódj mert gondoltak rád: a 8-as BMW hamarosan Cabrio formátumban is elérhető lesz!

BMW 8-as sorozat Cabrio oldalról

A Coupé gyártását nem sokkal a bemutatást követően, 2018 júliusának első felében már megkezdték, a közutakra tél környékén érkezik. A márka a vászontetős 8-as értékesítését jövő tavaszra időzítette.

BMW 8-as sorozat Cabrio menet közben

Motorválaszték terén nem bonyolították túl a dolgokat, hogy az ügyfeleknek ne essen nehezére a választás. Kapható lesz 4,4 literes benzines V8-as, biturbós verzió, 523 lóerős maximális teljesítménnyel és 748 Nm nyomatékkal, illetve egy soros hathengeres 3,0 literes dízeles erőforrás, mely 320 lóerőt és 680 Nm forgatónyomatékot teljesít. Feltehetőleg, akinek a dízel vált be, az arra a verzióra fog benevezni, aki pedig „benzin-párti”, bizonyára amellett dönt majd.

BMW 8-as sorozat Cabrio vászontető

A benzines verzió valamivel fürgébb, hiszen mindössze 3,8 másodpercig tartó gyorsulást hajt végre 0 és 100 km/h között, a gázolajosnak mindehhez kicsivel több időre, összesen 5,2 másodpercre van szüksége. A gyártó a luxus szegmensbe illő modell megalkotásakor különösen ügyelt arra, hogy a kibocsátási értékek megfeleljenek a legújabb emissziós követelményeknek.

BMW 8-as sorozat Cabrio hátulja

A négyüléses sportautó vászonteteje 50 km/h-s sebességig 15 másodperc alatt nyitható és csukható. A csomagtér alaphangon 350 liternyi teret kínál, ez azonban a hátsó, 50:50 arányban osztott ülések előre döntésével tovább növelhető.

A Mercedes-Benz E400 Cabrióhoz hasonlóan a 8-as BMW is megkapta az első ülések fejtámlái mögött rejtőzködő szélterelőt, ami egyébként az alapfelszereltség tételei közé sorolható. A luxus a beltérben egyaránt jelen van, gondoskodtak a prémium minőségű anyaghasználatról, melyet a BMW Individual Merino bőrkárpit képvisel, továbbá ízlésesen lettek elhelyezve a CraftedClarity üveg díszítőelemek is.

BMW 8-as sorozat Cabrio felülnézetből

Árakat egyelőre nem közölt a gyártó, azt azonban sejtik, hogy nagyjából 9 500 dollárral lesz majd drágább a kabrió, ez mintegy 2,7 millió forint többletet jelent.

Forrás: