Kicsi a bors, de erős: itt az Audi SQ2 SUV
8 hónappal, 2 héttel, 3 nappal ezelőtt

Kicsi a bors, de erős: itt az Audi SQ2 SUV

Az Audi egy 296 lóerős motorral dobta fel az eredeti Q2-t, ettől pedig sokkal, de sokkal gyorsabb lett. Talán ez a leggyorsabb kisméretű SUV a környéken?

A négykarikás gyártó egyelőre egyetlen képet szolgáltatott az autóról, a hivatalos bemutatóra a Párizsi Autószalonon kerül sor.

Az új Q2 érkezéséről már hónapok óta lehet tudni, rengeteg ízelítőt, kémfotót láthatott a nagyközönség. Itt vannak viszont az első hivatalos fotók. Az Audi mostanában minden autót „S” előtaggal lát el, szóval csak idő kérdése volt, mikor turbózzák fel a kisméretű SUV-t.

Ez a felturbózás pedig igencsak jól sikerült. Az SQ2 jóval erősebb a vártnál – a Volkswagen sokat látott, 2.0 literes turbómotorja éppen 300 lóerő alatt teljesít – csakúgy, mint a jövőben érkező T-Roc R. A sztenderd quattro négykerék-meghajtás, és a szokásos hétsebességes automata váltó segítségével az autó hihetetlennek hangzó 4,8 másodperc alatt gyorsul százra. Gyorsabb, mint a Leon Cupra, gyorsabb, mint a BMW X2 – ennek Münchenben nem annyira örülnek – sőt, gyorsabb, mint a Porsche Cayman.

Audi SQ2 oldalról

A négy darab, sokat ígérő kipufogókat leszámítva az autó szinte észrevehetetlen. Nagyon szerény, szinte fű alatt közlekedik. A hatalmas, négyzet alakú hűtőrácson található aprócska SQ2 logó is nagyon nehezen látszik. Ha pedig bármelyik S-előtaggal ellátott modellt mellé parkolsz, alig látsz majd különbségeket.

Az egyik lényeges különbség az, hogy 20 milliméterrel közelebb ülsz a földhöz. Szóval ez egy alacsonyabb hasmagassággal rendelkező SUV, ami tulajdonképpen egy magasított ferdehátú. Egy biztos, viszik majd, mint a cukrot. A BMW X2 M35i már a piacon van, hamarosan érkezik az új Mercedes GLA AMG, úgyhogy érdekes hármas versenyre van kilátás.

19-es könnyűfémfelnik, prémium hangrendszer, sportos belső, részben bőr, Alcantara sportülések. Az Audi lenyűgöző Virtual Cockpit rendszere még nem képezi az alapfelszereltség részét, a sebességfüggő tempomat és a dugóelkerülő asszisztens viszont az.

Ha végre bemutatják az SQ2-es modellt, már csak egy kérdést kell feltenni az Audinak: mikor érkezik az RS Q2?

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
További ajánlatok
6 nappal, 10 órával ezelőtt

Pimasz tolvajt ijesztett el egy Tesla

Egy tolvaj éppen kezdett belelendülni egy Tesla kerékanyáinak eltávolításába, amikor a jármű Sentry Mode biztonsági rendszere hirtelen aktiválódott…

Elolvasom
1 héttel, 1 nappal ezelőtt

Visszahívják az Audi e-tron modellek egy részét

Az elektromos SUV kigyulladhat egy műszaki hiba miatt

Elolvasom