Létrehozva: 2021-02-11 14:14:48

Jövő héten érkezik az első, nem limitált szériás, plug-in hibrid McLaren

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az 570S-t leváltó Artura lesz az első, V6-os motorral hajtott utcai McLaren sportautó.


Már egy hetet sem kell várni arra, hogy február 17-én végre lehulljon a lepel a McLaren legújabb modelljéről, amely az Artura nevet fogja viselni. Ez lesz a wokingi cég első olyan plug-in hibrid modellje, amelyet nem limitált darabszámban fognak gyártani. A McLaren már korábban is belekóstolt a konnektoros hibrid modellek gyártásába, mégpedig a 2013 és 2015 között, összesen 375 példányban piacra dobott P1 hipersportautó révén.

Egyelőre túl sok részlet nem áll rendelkezésre a legújabb McLarenről, a most megosztott, kedvcsináló videóból azért néhány apróság kiderül a készülő autóról. Először is úgy tűnik, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral (amely kapacitását jelenleg még nem ismerjük) az autó tisztán elektromos hatótávolsága 32 kilométer lesz.

a McLaren Artura körvonalai sötétben

Csak összehasonlításként, a Ferrari első konnektoros hibrid modelljében, az SF90 Stradaléban egy 7,9 kilowattórás, lítium-ion akkupakk dolgozik, így nagyjából 25 kilométert képes megtenni tisztán elektromos hajtással. Így joggal feltételezhetjük, hogy az Arturában is egy közel hasonló méretű akkucsomag teljesít majd szolgálatot. 

Az erőről egy vadonatúj fejlesztésű V6-os motor gondoskodik majd, amely a 2011-es MP4-12C-ben bemutatkozó, M838T kódjelű, 3,8 literes, ikerturbós V8-ast fogja felváltani. Ráadásul ez lesz az első utcai McLaren, amiben hathengeres motor fog dolgozni. Ugyanakkor erről az erőforrásról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az új MCLA (McLaren Carbon Lightweight Architecture) architektúrába fog illeszkedni, melyet kimondottan a nagyteljesítményű, hibrid hajtásláncokhoz optimalizáltak, és jelentős része szénszálas ötvözetből készült. 

Az Artura a 2015-ös New York-i Nemzetközi Autószalonon bemutatott 570S helyét veszi majd át a McLaren palettáján.

 

 



 

 

Forrás:

InsideEVs



Ajánlott cikkek: