Létrehozva: 2018-02-06 15:37:00

Jaguar F alapokon nyugszik az új Lister Thunder

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Lister Motor Company február közepén hivatalosan is bemutatja a Jaguar F-Type alapjain nyugvó Thundert.


Az új modell Londonban a Historic Motorsport International kiállításon debütál. A Thunderből várhatóan összesen 99 darab készül és 200.000 dollár, azaz közel 49 millió forint lesz a kezdő ára. Az impozáns nagymacska motorházteteje alatt egy 5,0 literes V8-as motor bújik meg, ami 675 ló erejének leadására képes.

Az újjáéledt brit autóépítő cég nyilatkozata szerint a Thunder csúcssebesége 332 km/h, 0-100 km/h órára való gyorsulása pedig kevesebb mint 3 mp. A 65 évvel ezelőtt Brian Lister által alapított cégnek már évekre visszanyúló kapcsolata van a Jaguarral. 2000-ben már előálltak egy V12-es Jaguar-alapú autóval, amivel meg is nyerték a FIA World GT-bajnokságot.

Jaguar Lister Thunger

Az új Thunder egyéni szénszálas első- és hátsó lökhárítót és egy opcionális szénszálas motorháztetőt is kapott. Zöld és sárga emblémát használtak a hűtőrácsnál, egy tömör sárgaréz emblémát, ami a hátsó spoilert díszíti. A műszerfal, az ajtóborítások, a kormánykerék Bridge of Weir nappa bőrrel lett borítva, és a fejtámlák is varrott logókat kaptak.

Mint a Brabus és az AMG a Mercedes esetében, az Alpina a BMW-nél, úgy a Lister is reméli, hogy a közeljövőben a tuning Jaguar szinonimájaként szerepel majd a piacon. A Lister célja, hogy nagyobb teljesítményű és más tervezési alternatívákat használva építsenek egyéni autókat ügyfeleiknek.

„Bár nem vagyunk közvetlen kapcsolatban a Jaguar Land Roverrel, A Lister Jaguár tuningja 65 éves örökséggel rendelkezik. Az új Lister Thunder a leggyorsabb és legerősebb Lister, ami valaha gyárottak, 332 km/h sebességre képes, büszke vagyok arra, amit elértünk és a Thunder csak a kezdet!"

Kíváncsian várom, hogy a Lister hozzá mer e majd nyúlni az érkező 2018 Jaguar XJ-hez is, hiszen egy teljesen elektromos hajtású szuperautót lehet várni a gyártótól, ami már önmagában is elég megnyerő, hát még ha újra gondolja valaki.

Az új Lister Thunder 2018 február 15-én debütál Londonban. 

Forrás:

Ajánlott cikkeink: