Létrehozva: 2018-02-27 16:44:00

Itt az első háromhengeres a svédektől

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

T5, T4, T3? Az XC40-esben debütál a kínai tulajdonban lévő márka újdonsült erőforrás.


A Volvo legkisebb városi terepjárója, az XC40 2017 szeptemberében mutatkozott be. Tervezésekor a nagyobb testvérek vonalai voltak a mérvadók, a karosszéria és a lámpa-szerkezet is egyértelműen az XC60 és XC90 modellekre hajaz. Méreteihez képes az XC40 bőséges helykínálattal szolgál, az ajtókban és az ülés alatt is számos rekeszt találhatunk. A középkonzol aljában vezetéknélküli telefon töltést biztosít, sőt, az Android Auto és az Apple Car Play segítségével kapcsolódni is lehet a jármű rendszeréhez.

Volvo XC40 beltér

Az XC40 magas szintű biztonságához többek között a keresztirányú forgalmat figyelő és akár vészfékezésre is képes rendszer, vagy a Pro Pilot Assist gondoskodik. Kategóriájában az egyik legjobban felszerelt kisméretű prémium SUV-t még 360 fokos kamerarendszerrel is ellátták, melynek a képe a 12,3 colos TFT kijelzőn, vagy a 9 colos infotainment-kijelzőn is képes megjelenni.

Volvo XC40 SUV

A piacra kerülésnél a T5 (247 LE) és D4 (190 LE) motorokkal volt kérhető a kompakt szabadidő-autó, de most pedig egy történelmi lépést jelentő opcióval ruházzák fel, ugyanis megkapja az eddigi legkevesebb hengerrel dolgozó motort a T4 és a D3 mellett. A Volvo 91 éves fennállása során eddig még sohasem készítettek háromhengeres motort.

 A háromhengeres T3 Volvo motor

A SUV megjelenésével már lehetett tudni, hogy a motorpaletta a közeljövőben bővül, a belépőmotornak számító, 156 lóerős 1,5 literes turbós benzines a T3-as jelölést viseli majd. Alapáron a háromhengeres hatfokozatú kézi váltóval, 2019-től pedig nyolcfokozatú automatával is kapható lesz a kétliteres blokkból képződött egység.

Volvo XC40 divatos crossover

Az XC40 a frissen érkező T3 mellett 150 lóerős D3 dízellel és 190 lóerős T4 benzinessel kérhető. A svédek sokat várnak a divatos crossovertől, a későbbiekben érkezik a plug-in hibrid változat is a most debütált T3-as motorral, sőt, már javában fejlesztik a tisztán elektromos hajtásláncú XC40-et. A háromhengeres, újdonsült benzinmotor várhatóan a Volvo más modelljeiben is fel fog bukkanni.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: