Létrehozva: 2021-03-02 07:09:07

Így nézhet majd ki az új Mercedes-AMG C63

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

V8 helyett turbós négyhengeres, de 500-nál is több lóerővel érkezhet.


A Mercedes-Benz C-osztály legújabb generációját a múlt héten mutatták be, amely a márka modern arculatába illő dizájnt kapott, a motortérben pedig kizárólag négyhengeres erőforrásokkal találkozhatunk, lágy hibrid rásegítéssel.

A C-osztály Limuzin és T-Modell verzióban egyszerre lesz rendelhető március 30-tól, az első modellek pedig 2021 nyarán érkeznek meg a kereskedésekbe. A német márka új prémium kompakt autójának csúcsmodelljét – az elődök hagyományaihoz híven – továbbra is a C63-as fogja képviselni, amelyben a hírek szerint egy turbós négyhengeres motor dolgozik majd. 

2021-es Mercedes-Benz C-osztály szemből

Ez azt jelentené, hogy a C63-as története során először fordulna elő, hogy nem egy V8-as blokk kerül a gépháztető alá, hanem egy négyhengeres, turbós erőforrás. Ennek pedig legfőbb oka, hogy a csillagos gyártó meg tudjon felelni az egyre szigorodó emissziós szabályozásoknak. Jól értesült források már azt is tudni vélik, hogy ez ugyanaz a 2 literes motor lesz, amellyel a 45-ös szériában is találkozhatunk. Ez a legújabb A45 S hot hatch-ben 421 lóerőt teljesít, a várakozások szerint a C-osztályban pedig bőven meghaladhatja az 500 lóerőt is. 

Az autó kinézete pedig minden valószínűség szerint valami nagyon hasonló lehet egy magyar dizájner, X-Tomi által készített látványtervhez, amihez az inspirációt a nagyobb, E63 AMG szedán szolgáltatta, ami függőleges lamellákkal ellátott Panamericana, vagyis az AMG vonal jellegzetes hűtőrácsát kapta.

Az új C63 minden bizonnyal még az idei év végén, de legkésőbb 2022 első hónapjaiban piacra kerül majd. 

X-Tomi látványterve az új Mercedes-Benz C63-ról, szemből

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: