Létrehozva: 2021-06-30 10:22:08

Így menti meg a Lamborghini a Földet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az olasz autógyártó komolyan veszi a környezettudatosságot.


A fenntarthatóság kapcsán nem a Lamborghini jut elsőre eszünkbe. Az olasz cég ragaszkodik a nagy lökettérfogatú V-motorokhoz, és még első hibrid modelljében, a Siánban is elsősorban a teljesítmény növelése és nem a környezet kímélése érdekében használja az elektromos rásegítést. Azt már tudni lehet, hogy készül a gyártó első tisztán elektromos modellje, ám a villanyos hajtáslánc önmagában nem elegendő, ezért a Lamborghini több projektbe is belefogott a bolygónk megmentése érdekében.

A bolognai gyártó 2009-ben indította fenntarthatósági programját. Ennek első lépéseként Sant’Agata Bolognese helyi önkormányzatával 2011-ben létrehozta a Lamborghini Parkot, amelyben 10 ezer tölgyfa található, ami mintegy 330 tonna szén-dioxidot köt meg évente.

a Lamborghini Park madártávlatból

Emellett az olasz gyártó 2010 óta 14 600 négyzetméternyi, összesen 2,2 megawatt teljesítményű napelemrendszert telepített. Ez éves szinten 2000 tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást, és elegendő energiát termel ahhoz, hogy fedezni tudja 530 100 négyzetméter lakóterület energiaszükségletét. 

a Lamborghini székháza, mellette napelemekkel

A harmadik fontos elemet a Lamborghini saját méhei jelentik. 2016 óta a cég 13 kaptárt telepített, összesen 600 ezer méhet számláló populációval. A mézet, a méhviaszt, valamint magukat a méheket is folyamatosan vizsgálják a környezetszennyező anyagok kimutatása érdekében. A kaptárak évente csaknem 430 kilogramm mézet termelnek, amelyet karácsonyi ajándékként az alkalmazottak kapnak meg.

egy üveg Lamborghini méz

A következő pont az újrahasznosítás. Az autógyártó hulladékainak 56 százalékát újrahasznosításra és újrafelhasználásra küldték 2020-ban. Például a karbont az Experis Akadémia hallgatóinak oktatására használják, és ajándéktárgyakat készítenek belőle.

Végezetül ott a Lamborghininek távfűtési rendszere, amely évente 156 lakás fűtésére elegendő, 2,5 millió kilowattóra hőenergiát állít elő.

Weboldalunkon is elérhetőek a Lamborghini modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: