Létrehozva: 2019-11-19 10:52:03

Így lesznek egyre gyorsabbak a Model 3-asok

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Tesla folyamatos szoftverfrissítései a teljesítményre is jótékony hatással vannak.


Az már az egész világ számára nyilvánvaló lett, hogy Elon Musk és csapata nagyon sok mindent máshogy csinál, mint a többi autógyártó. A Tesla modelljei nagy ütemben fejlődnek, melyet javarészt a flottában való működésnek köszönhetnek. A letölthető rendszeres szoftverfrissítések pedig nem csak a hibákat küszöbölik ki, hanem adott esetben az autók teljesítményén is képesek javítani.

Musk a közelmúltban arról számolt be a befektetőinek, hogy a következő szoftverfrissítéssel optimalizálják a Model 3 típusok hajtását, mellyel javul a töltési idő és növekszik a teljesítmény is. Ez a frissítés pedig most érkezett meg a tulajdonosokhoz, melyek közül egyre többen jelentették be, valóban érezhető a javulás a járműveken. Ezt úgy tesztelték le, hogy összemérték a frissítés előtti és utáni 0-100-as gyorsulási adatokat. A hírek szerint ez 5 százalékos különbséget jelent elméletben, a DragTimes Youtube csatornáján pedig meg is lehet nézni, hogyan gyorsulnak a Model 3-asok.

Tesla Model 3 gyorsulási adatok

Az új szoftverrel ugyanis akár 3 másodperc alatt el lehet érni a 100-as tempót egyes modellek esetén, ám a tulajok szerint még mindig lehetne mit faragni a dolgon. A rajtban ugyanis értékes tizedmásodpercek maradtak, szerintük a 2,8 másodperces 0-100 sem lenne egy elérhetetlen dolog. Ennek a hírnek a hatására az Electrek összeszedte, hogyan változtak az egyes Model 3 verziók gyorsulási adatai a különböző szoftverfrissítések után.

A Standard Range és a Standard Range Plus kivitelekről egyelőre nincsenek mérési adatok az új szoftverrel, ám nagy valószínűséggel rövidesen ezekre is fény derül. Ezek a frissítések persze számos más területre is kitérnek a Tesla modellek esetében, elég csak az Autopilot rendszerre gondolni, mely szintén a flottaadatokból gazdálkodva folyamatosan fejleszti az önvezető technológiát. Ezzel pedig egyre hatékonyabban képesek az egyes modellek megoldani a különböző forgalmi szituációkat.

A Model 3, Model S és Model X típusok a MAH Zrt. gondozásában üzemelő Tesla.hu oldalon egyébként tetszőlegesen konfigurálhatóak is, munkatársaink segítségével pedig gyorsan és zökkenőmentesen megvásárolhatók a kiválasztott járművek.

Forrás:

Ajánlott cikkek: