Hidrogénhajtást kaphat az új X7
3 héttel, 2 nappal ezelőtt

Hidrogénhajtást kaphat az új X7

A BMW egy új változattal állhat elő hamarosan.

 

Nagyjából egy éve annak, hogy a BMW bemutatta eddigi személyautó kínálatának legnagyobb modelljét, az X7-et. Az utóbbi időben nagy port kavart az X7 hűtőrácsának formaterve, ám most más miatt szerepel a hírekben. Az SUV szegmens luxusvonulatának egyik nagy ásza lehet az új hobbiterepes (amit ráadásul most épp SAV-nak hívnak), mely egy spanyol médium szerint hidrogénhajtású változatot kaphat 2023 magasságában.

2019-es BMW X7 elölről

Habár az új X7 még csak nemrég érkezett meg a márkakereskedésekbe, a BMW máris egy következő kiadáson töri a fejét, melyben nagy szerepet játszhat a Toyotával közösen szerzett tapasztalat a hidrogénhajtású-rendszerek fejlesztésében. A tervek szerint egy elektromos modellt készítenek, melyben a hidrogén a hatótávnövelésre lesz hivatott.

Ez nagy eséllyel nem lesz egy olcsó mulatság, amennyiben tényleg gyártásba kerül, ám ha a hírek igazak, akkor a BMW nem véletlenül választotta az X7-et ehhez a projekthez. Ennek a modellnek az alapára ugyanis viszonylag magas, így az a réteg lesz a célközönség, amely a valamivel drágább hidrogénes verziót is meg tudja fizetni. Arról is szó esett, hogy a harmadik üléssort eltüntetik ebből a kiadásból, és csak ötülésesként kínálják majd.

Most már nincs más hátra, mint hogy a BMW is reagáljon valamit erre a hírre, jó eséllyel a következő hónapok valamelyikén kiderül, hogy tényleg lesz-e hidrogénes X7 a jövőben.

Amennyiben szeretnél megnézni egy tesztvideót a kisebbik BMW hobbiterepjáróról, az X5-ösről, akkor lesd meg ezt:

Forrás:

Ajánlott cikkek:

 

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
15 órával, 2 perccel ezelőtt

Viszik a Kia e-Nirót, mint a cukrot

Az Egyesült Királyságban sorban állnak érte, 2020-ban már a frissített modell érkezhet.

Elolvasom
2 nappal, 13 órával ezelőtt

Jótékony célra készült ez az egyedi Rolls-Royce Phantom

A Rolls-Royce Phantom Magma Red, ötrétegű fényezése egyértelműen viszi a prímet.

Elolvasom