Hidrogénhajtást kaphat az új X7
6 hónappal, 2 héttel, 2 nappal ezelőtt

Hidrogénhajtást kaphat az új X7

A BMW egy új változattal állhat elő hamarosan.

Nagyjából egy éve annak, hogy a BMW bemutatta eddigi személyautó kínálatának legnagyobb modelljét, az X7-et. Az utóbbi időben nagy port kavart az X7 hűtőrácsának formaterve, ám most más miatt szerepel a hírekben. Az SUV szegmens luxusvonulatának egyik nagy ásza lehet az új hobbiterepes (amit ráadásul most épp SAV-nak hívnak), mely egy spanyol médium szerint hidrogénhajtású változatot kaphat 2023 magasságában.

2019-es BMW X7 elölről

Habár az új X7 még csak nemrég érkezett meg a márkakereskedésekbe, a BMW máris egy következő kiadáson töri a fejét, melyben nagy szerepet játszhat a Toyotával közösen szerzett tapasztalat a hidrogénhajtású-rendszerek fejlesztésében. A tervek szerint egy elektromos modellt készítenek, melyben a hidrogén a hatótávnövelésre lesz hivatott.

Ez nagy eséllyel nem lesz egy olcsó mulatság, amennyiben tényleg gyártásba kerül, ám ha a hírek igazak, akkor a BMW nem véletlenül választotta az X7-et ehhez a projekthez. Ennek a modellnek az alapára ugyanis viszonylag magas, így az a réteg lesz a célközönség, amely a valamivel drágább hidrogénes verziót is meg tudja fizetni. Arról is szó esett, hogy a harmadik üléssort eltüntetik ebből a kiadásból, és csak ötülésesként kínálják majd.

Most már nincs más hátra, mint hogy a BMW is reagáljon valamit erre a hírre, jó eséllyel a következő hónapok valamelyikén kiderül, hogy tényleg lesz-e hidrogénes X7 a jövőben.

Amennyiben szeretnél megnézni egy tesztvideót a kisebbik BMW hobbiterepjáróról, az X5-ösről, akkor lesd meg ezt:

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
19 órával, 48 perccel ezelőtt

Késik az elektromos Mustang Mach-E bemutatása egyes európai országokban

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re tették át az új modell bemutatását néhány országban.

Elolvasom
6 nappal, 15 órával ezelőtt

Újra igénybe vehető állami támogatás elektromos autók vásárlására

Már a részleteket is elárulták.

Elolvasom