Hibridekkel bővül a Peugeot modellkínálata!
8 hónappal, 2 héttel, 5 nappal ezelőtt

Hibridekkel bővül a Peugeot modellkínálata!

A 2018-as Párizsi Autószalonon lebonyolított világpremier után a Peugeot végre valahára nyilvánosságra hozta az 508 Hybrid és az 508 SW Hybrid WLTP-mérés szerinti, hatótávra vonatkozó adatait.

A Peugeot hibrid variánsokkal bővíti kínálatát, amely elsősorban a 3008-as és az 508-as szériát érinti. A tölthető Peugeot modellek várhatóan a jövő év folyamán, vagyis 2020-ban érkeznek a márkakereskedésekbe.

Peugeot 508 Hybrid töltődik

A márka által kifejlesztett vadonatúj, villanyosított hajtásláncok Hybrid és Hybrid4 néven futnak, ezek egy 1,6 literes PureTech turbófeltöltős motort tartalmaznak, amely önmagában 180 lóerőt képes teljesíteni. Ez kiegészül a közvetlenül az első tengelyhez kapcsolt villanymotor teljesítményével, így a hibrid Peugeot-modellek összkapacitása 225 lóerőben testesül meg.

A hatótávot illetően az 508 szedán tisztán elektromos üzemmódban 54, az SW, vagyis a kombi pedig 52 kilométert tesz meg. A járművek az energiát egy 11,8 kWh (Hybrid) vagy 13,2 kWh (Hybrid4) kapacitású lítiumion akkumulátorcsomagból nyerik, amelyeket a második üléssor mögött helyeztek el. A kizárólag elektromosan történő közlekedés 135 km/h-s sebességig kivitelezhető, annál magasabb értéknél már kénytelen működésbe lépni a belső égésű motor.

Peugeot 508 SW Hybrid töltőre helyezve

Mivel konnektoros hibrid Peugeot változatokról van szó, a töltésre is érdemes kitérni néhány szóban. Amennyiben a töltéshez csak hagyományos aljzat áll rendelkezésre, a teljes töltési idő legfeljebb 8 órát tesz ki. Mindez akár a felére redukálódhat, Green’up típusú, megerősített csatlakozóval. A 2 óra időtartamú maximális feltöltöttség sem elérhetetlen, csupán egy Wallbox-hoz van szükség, ami egy 6,6 kW-os, 32 amperes töltőt foglal magában.

Peugeot 508 Hybrid töltőnyílás

Az erőátvitelhez vadonatúj rendszert fejlesztettek, ami nem más, mint egy nyolcfokozatú e-EAT8 automata sebességváltó.

Peugeot 508 Hybrid utastér

Pozitív tulajdonságként szolgál, hogy a helykínálat és a csomagtartó mérete a villamosítástól függetlenül maradt a régi az 508 Hybrid modellek esetében, tehát 487, illetve 530 liter. Háromféle felszereltségi szint közül lehet választani, ezek az Allure, a GT Line és a GT.

A Hybrid és Hybrid4 hajtásláncok 2019 őszétől érhetők el a 3008, illetve 508 és 508 SW modellekben!

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
20 órával, 33 perccel ezelőtt

Késik az elektromos Mustang Mach-E bemutatása egyes európai országokban

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re tették át az új modell bemutatását néhány országban.

Elolvasom
6 nappal, 16 órával ezelőtt

Újra igénybe vehető állami támogatás elektromos autók vásárlására

Már a részleteket is elárulták.

Elolvasom