Létrehozva: 2018-03-19 19:32:00

Heves vita alakult ki a Rolls-Royce és az Aston Martin között

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Aston Martin Lagonda dizájnfőnöke keményen fogalmazott a Rolls-Royce kapcsán egy interjúban, ami beindította a szópárbajt a két luxusmárka között.


Minden az Aston Martin Lagonda vezető tervezőjével, Marek Reichmannal készült, őszinte interjúval kezdődött. Az Autocar oldalán megjelent beszélgetésben a Lagonda brand újraindításáról és a jövő luxus járműveiről volt szó, konkrétan a Vision Concept példáján bemutatva. Reichman egyáltalán nem fogta vissza magát:

“Az Apple vagy a Google vezérei nem egy Rolls-Royce Phantomban ülnek. Sokkal inkább egy Aston Martinban tudjuk őket elképzelni.”

Elég erős mondat, ám az interjú későbbi részén Reichman még ezt is tudta fokozni.

“A Rolls-Royce és a Bentley ma már őskövületnek számít. Én dolgoztam a Phantom eredeti változatán. Gyakorlatilag olyan volt, mint a Buckingham Palota négy keréken. Ám a világ megváltozott, és az uralkodók is vele együtt változtak.”

Reichman a modern Rolls-Royce-t “tökéletlen luxuscsomagnak” titulálta, így talán nem meglepő, hogy nem kellett sokat várni, amíg megérkezett a válasz.

Aston Martin Lagonda vezető tervezőjének nyilatkozata robbantotta ki a vitát

Torsten Müller-Otvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója a Financial Times-nak elmondta, hogy ezek a megjegyzések szerinte “nagyon szakmaiatlanok”, valamint a következőket fűzte hozzá:

“Az Aston Martin nem igazán érti a mi szegmensünket, sőt, nem igazán ismerik a vásárlókat sem. Az ár tekintetében ők teljesen más dimenzióban mozognak, és nulla, ismétlen nulla fogalmuk an arról, hogy mi zajlik a magasabb szférákban. Elnézést, hogy ilyen nyers voltam.”

A Rolls-Royce ezután kiadott egy sajtóközleményt a 103EX koncepcióval kapcsolatban, melyben szerepelt Müller-Otvös következő mondata is:

“Amikor 2016-ban bemutattuk a 103EX-et, a Rolls-Royce a luxusautók jövőjének alakítását tűzte ki célul. Mióta világossá vált, hogy a többi gyártó elfogadta a meglátásainkat, olyannyira, hogy át is vettek néhány dolgot, kivéve a leglátványosabb és legradikálisabb megoldásokat.”

Nem nehéz kitalálni, hogy mire, illetve kire utal ezzel. Kérdés, hogy ezzel el van-e intézve minden, vagy inkább csak most kezdődik igazán a szájkarate és az üzengetés?

Forrás:

Ajánlott cikkek: