Létrehozva: 2021-10-07 09:15:37

Hatalmas vesét és új utasteret kapott az új BMW 2-es Active Tourer

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A prémium egyterű benzines, dízel és plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz.


Lehet, hogy jelenleg a legnagyobb igény a crossoverek és SUV-k iránt tapasztalható, ám ez nem tartotta vissza a Mercedest attól, hogy piacra dobja a B-osztály újabb generációját. A BMW is úgy ítélte meg, bőven mutatkozik vásárlói kereslet a prémium egyterűk iránt, ezért bemutatta az új 2-es szériás Active Tourert, az autó megjelenése pedig komoly változáson esett át.  

A bajor gyártó legújabb trendje szerint a kompakt MPV is megkapta az óriási veserácsot, valamint karcsúbb LED-es fényszórókat, amelyek opcionálisan adaptív mátrix technológiával is elérhetők. A kilincseket az ajtó síkjába süllyesztették, a visszapillantó tükrök pedig lejjebb, az ajtó oldalára kerültek, hogy segítsék a légáramlást az autó körül. Az egységesebb, letisztultabb megjelenés érdekében a kipufogóvéget elrejtették a lökhárító mögött, míg a hátsó lámpák egy modernebb hatású, vékonyított kivitele került az autóra.

2-es szériás BMW Active Tourer oldalról, menet közben

2-es szériás BMW Active Tourer hátulról, menet közben

Elődjéhez képest a második generációs Active Tourer szélesebb és hosszabb lett, ám az aerodinamikai fejlesztések révén mégis sikerült 0,26-ra csökkenteni a légellenállási együtthatóját. 

Az utasteret teljesen áttervezték, hogy illeszkedjen a BMW iDrive 8 operációs rendszeréhez, amelyhez a sofőr előtt egy immár 10,25 colos digitális műszeregység, valamint egy 10,7 colos érintőképernyővel rendelkező infotainment rendszer tartozik.

Ami a motorokat illeti, a BMW első körben három benzines és egy dízel opciót kínál a vásárlók számára, ám hamarosan két plug-in hibrid kivitellel bővül majd a paletta. Az új Active Tourer forgalmazása 2022 februárjában kezdődik.

2-es szériás BMW Active Tourer utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: