Létrehozva: 2019-04-12 12:09:01

Hamarosan érkezik a Ford Explorer hibrid változata Európába

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Aszfaltszaggató hibrid tankkal szélesíti európai modellpalettáját a Ford. Év végén elérhető lesz a 450 lóerős hibrid Ford Explorer


Ha mindig is arra vágytál, hogy kitűnj az Audi SQ7-ek, Range Rover Sportok, BMW X5 M50, Mercedes GL AMG szürke sorából, ráadásul még spórolnál is egy keveset a vételáron, hogy megvásárolhasd álmaid lakókocsiját jó hírem van, érkezik a Te autód!

Ford Explorer Plug-In Hybrid 2019 európai kiadás

A Ford bejelentette, idén év végétől Európába hozza egyik sikertermékét az Egyesült Államokból, az új Ford Explorert. Na persze a dolog csak részben igaz, mert a halhatatlan amerikai családi terepjáró idei szériájának plug-in hibrid változata nem kapható az USA-ban. Ennek oka, hogy ezt a hibrid rendszert a Lincoln Aviatorban értékesíti 2020-tól a tengerentúli piacon.

Ford Explorer Plug-In Hybrid 2019 hátulról

A frissen kifejlesztett hibrid hajtásrendszer debütálása tehát Európában a Ford Explorer Plug-In Hybrid lesz, ami a gyártó adatai alapján nem kevesebb mint 450 lóerő és 880 Nm forgatónyomaték leadására lesz képes. A tekintélyes teljesítményt egy turbófeltöltővel megtámogatott 3.0 literes V6-os erőforrás és a hajtásláncba épített elektromotor együttesen adja. Az erőforrás egy 10 sebességes automata sebességváltó köti össze az összkerekes hajtáslánccal.

Ford Explorer Plug-In Hybrid előlről

Az Ford Explorer Plug-In Hybrid kétfajta felszereltséggel lesz elérhető, a sportos ST-line és a luxus Platinum kiadásban, ami alapján lehet következtetni a tervezett célközönségre is. Mivel az autó nem éppen szerény méretei miatt akár hét fő befogadására képes, akár családi autó kedvezményt is igényelhetsz rá.

Ford Explorer Plug-In Hybrid hét üléses utastér

A gyártó tervei szerint az hibrid Explorer tisztán elektromos hatótávolsága sem lesz éppen utolsó, teljes feltöltés esetén akár 40 km megtételére is képes. Ennek tudatában egy remek városi autó is lehet ebből a monstrumból, abban az esetben, ha kibírod, hogy csak lehelgesd a gázpedált. Egyébként ezzel az elektromos teljesítménnyel nem marad el a kategóriatársaktól sem.

Ford Explorer Plug-In Hybrid műszerfal

Az autó mindenképpen üde színfoltja lehet a Ford hazai palettájának, hiszen ilyen teljesítménnyel rendelkező modellje jelenleg csak a Mustang. Ugyanakkor végre a Ford palettáján is megjelenik egy igazi csúcskategóriás SUV, az önbizalom növelő méretekkel rendelkező prémium felszereltségű Ford Raptor (Ranger- az amúgy munkásautóból lett státuszszimbólum) mellett.

A Ford Explorer egyébként 2019-ben kerül először európai forgalmazásba. Az Egyesült Államokban nagy sikereket elért széria kultusza, az évtizedek során beérkezett szürkeimportnak köszönhetően azért az öreg kontinenst is elérte, de most végre hivatalosan forgalomba kerül.

Forrás:

Ajánlott cikkek: