Gyári kémfotókon az új 1-es
3 héttel, 2 nappal ezelőtt

Gyári kémfotókon az új 1-es

A BMW belépőmodelljének következő kiadása 2020-ra várható az utakra

A bajorok jelenleg Franciaországban tesztelik az új BMW 1-es sorozatot, ahol a végső simításokat végzik a nagyjából öt éve zajló fejlesztési folyamat során. A legkisebb BMW új generációját az alapjaitól tervezték újra, jelentős változások történtek a konstrukcióban. Ezek közül is a legnagyobb port kavarta az, hogy a gyártó elhagyta a hátsókerekes konstrukciót, és ezentúl fronthajtású lesz az 1-es alapmodellje.

2020-as 1-es BMW kémfotó elölről

A franciaországi tesztek során a BMW rengeteg fotót készített a még mindig erősen álcázott járműről, ráadásul néhány hasznos információt is nyilvánosságra hoztak a Mercedes A-osztály és az Audi A3 legnagyobb ellenfeléről. A külső formatervről egyelőre nehéz bármit is mondani, nem lehet olyan részletet találni a karosszérián, amin ne lenne valamennyi takarófólia.

Habár a klasszikus BMW fanatikusoknak nagy szívfájdalmat okoz a fronthajtású kialakítás, praktikus előnyei viszont vannak a módosításnak. Többek közt tágasabb lett a hely a kabinban, a hátul ülőknek három centivel több lábtér és két centivel nagyobb fejtér jut majd az új modellben. A csomagtér is több rakományt képes elnyelni, a gyártó szerint 20 literrel növelték a kapacitását, mellyel 380 literes lett a raktér mérete.

2020-as 1-es BMW kémfotó hátulról

Biztosan lesz az új 1-esből M135i xDrive kivitel, melyben ugyan az a 2,0 literes turbós benzines dolgozik majd, mely az X2 M35i orrába is bekerült. A motor 302 lóerőt teljesít, a nyomatékmaximumról azonban még nem közöltek hivatalos adatokat. Az X2 crossoverben 450 Nm leadására képes ez a blokk, így az 1-esben is hasonló értékre lehet számítani.

A fronthajtás ellenére a gyártó szerint valódi BMW vezetési élményt kínál majd az autó, igyekeznek okos technológiákkal javítani a vezethetőségét. Többek közt az i3-ban használt rendszert is átültetik ebbe a modellbe, mely a kerekek megcsúszását igyekszik megfékezni. Emellett extra merevítéseket is kapott a jármű, mellyel még stabilabban fekszik majd az úton.

Az új 1-es BMW bemutatója várhatóan a 2019-es Frankfurti Autószalonon lesz majd, az utakra pedig 2020-ban érkezhet meg a modell.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
További ajánlatok
2 nappal, 9 órával ezelőtt

Elkészült és már be is mutatkozott a Volkswagen ID riválisa!

Az új Audi AI: ME koncepció a vállalat jövőbetekintő városi közlekedésre vonatkozó nézeteit igyekszik szemléltetni, hivatalos debütálása a Sanghaji Autószalonon volt esedékes

Elolvasom
5 nappal, 1 órával ezelőtt

Tesla vásárlás - GY.I.K.

Sokakban rengeteg kérdés merült fel a Tesla Model 3-akkal kapcsolatban, készültünk egy rövid gyakori kérdések összefoglalóval, hátha innen rövid válaszok útján megkapja az érdeklődő az alapvető válaszokat a kérdéseire.

Elolvasom