Létrehozva: 2022-05-27 13:22:58

Giunness-rekordot döntött a VW ID.4 GTX

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Elektromos autó sosem járt még ilyen magasan a tengerszint felett.


Rainer Zietlow és Challenge4 csapata egy Volkswagen ID.4 GTX segítségével új Guinness-rekordot állított fel az elektromos autóban elért legmagasabb tengerszint feletti magasság elérésének tekintetében.

2022. május 18-án Zietlow felhajtott a bolíviai Uturuncu vulkán tetejére, 5816 méteres tengerszint feletti magasságban, mintegy 45 méterrel megdöntve a korábbi, 2020-ban felállított 5771 méteres rekordot. A csapatot május 23-án a bolíviai La Pazban átvehette a hivatalos Guinness-rekordot elismerő plakettel is.

Egy összkerekes Volkswagen ID.4 GTX-et használtak a rekordkísérlethez. Az autóban egy bruttó 82 kilowattóra kapacitású akkumulátorcsomag található, amely körülbelül 340 kilométeres hatótávot biztosít egyetlen feltöltéssel.

A csúcstámadás reggel 7 órakor indult és összesen 4 óra 20 percet vett igénybe. A terep igazi kihívást jelentett a teljesen szériaállapotú jármű számára, de a technológia sikeresen teljesítette a tesztet.

Rainer Zietlow nem számít újoncnak, ami az elektromos járművekkel kapcsolatos rekordokat illeti, hiszen 2021-ben ő állította fel az egy országon belül villanyautóval megtett leghosszabb, folyamatos utazás rekordját, miután egy VW ID.4 volánja mögött átautózott az Egyesült Államokon.

Az elektromos járműveknek számos előnyük van a hegyekben a belső égésű motoros autókkal szemben, mivel a ritkább levegő nincs negatív hatással a teljesítményükre. Ráadásul a csúcs elérése után a lejtmenetben az autó energiát tud visszatermelni, így a hegy alján a töltéssel sem kell bajlódni.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs