Létrehozva: 2021-06-15 10:03:23

Frissítik a Mercedes-AMG GT 4 ajtós Coupéját 2022-re

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 63-as kivitel vadonatúj, adaptív felfüggesztéssel érkezik. 


A Mercedes bemutatta az AMG GT 4-Door Coupe frissített változatát: kisebb módosításokat végrehajtva a modell külső megjelenésében és a belső elrendezésében, ráadásul 2022-ben egy új Manufaktur Exclusive Editionnel bővül a paletta, amely a GT 53 modellnél lesz elérhető elsőként.

A karosszéria a Rubellite Red metál árnyalatot viseli króm kiegészítőkkel és a hozzá illő 21 hüvelykes AMG kerekekkel. Az utasteret Neva Grey Exclusive Nappa bőr borítja kőrisfa díszítéssel, valamint az új AMG Performance kormánnyal. Emellett ez az első alkalom, hogy ötüléses kivitelben is elérhető lesz a 4 ajtós GT.

A 43-as és 53-as modellekben az eddig is használt 3 literes, turbófeltöltős, sorhatos erőforrás dolgozik EQ Boosttal kiegészítve. Ez a motor a GT 43 esetében 367 lóerőt, míg a GT 53-ban 435 lóerőt teljesít, így előbbi 4,8 másodperces, míg utóbbi 4,4 szekundumos 0-100-as sprintidőre képes. Ami a V8-assal hajtott 63 és 63 S modelleket illeti, a Mercedes-AMG egyelőre nem hozta nyilvánosságra a teljesítmény adatokat. 

2022-es Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe szemből

2022-es Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe hátulról

Annyit azonban már most tudni lehet a V8-as verziókról, hogy teljesen átdolgozott adaptív légrugós felfüggesztést fognak kapni, amely még kényelmesebb utazást biztosít Comfort üzemmódban, és jobb kezelhetőséget Sport, illetve Sport Plus fokozatban. 

Az új Mercedes-AMG GT 4-Door család idén ősszel érkezik a kereskedésekbe. Bár az árat egyelőre homály fedi, de mivel a jelenlegi 43-as alapmodell ára 35 millió forintról indul Magyarországon, joggal feltételezhetjük, hogy ennél magasabb összeg szerepel majd az árcédulán.

2022-es Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: