Létrehozva: 2019-01-04 12:58:17

Ezek az elektromos modellek jönnek 2019/2020-ban

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elkövetkezendő két évben debütáló villanyos típusok egy helyen


Izgalmas évek következnek az elektromos autózás világában, hiszen 2019-ben és 2020-ban is több új modell kerül a piacra. Legyen szó a már eddig is jól teljesítő Tesláról és a Nissanról, vagy akár az újonc DS-ről és Audiról, számos gyártó rukkol elő teljesen új elektromos járművekkel. Most megtudhatod, mikor mire számíthatsz ebben a szegmensben!

2019 tél

A BMW a 2013 óta gyártásban levő i3-ast frissíti fel 2019-re, és teljesen elhagyja a hatótávnövelő benzinmotort a rendszerből. Mindezt annak érdekében, hogy egy nagyobb akkucsomagot helyezhessen az autóba, mely egy 120 amperórás energiaforrás lesz, aminek köszönhetően 300 km fölé emelkedik a hatótáv. Ez 30 százalékos növekedést jelent az eddigiekhez képest. A fickósabb i3S-sel pedig nagyjából 280 kilométert lehet majd megtenni.

BMW i3 elölről

2019 tavasz

Az Audi e-tron 2018 végén mutatkozott be a végleges formájában, idén pedig már a Tesla Model X és a Jaguar I-Pace babérjaira tör. A modellben két elektromotor dolgozik összesen 407 lóerővel, sportos üzemmódban pedig 5,7 másodperc alatt gyorsul fel százra. A WLTP mérési rendszer szerint 400 km körüli hatótávja lesz.

Audi e-tron elölről

A Kia e-Niro a Hyundai testvérmodelljével együtt tör be az elektromos autók piacára, 450 kilométeres várható hatótávja pedig igen kecsegtetőnek tűnik. A 100 kilowattórás gyorstöltővel kevesebb mint egy óra alatt 80 százalékosra tölthető majd a Kia modellje, mely a riválisainál versenyképesebb árával igyekszik kitűnni.

Kia e-Niro elölről

2019 nyár

Habár hazánkban nincs Tesla márkakereskedés, érdemes megemlíteni, hogy a Model 3 frissített változatára is számítani lehet ebben az évben, emellett pedig ennek testvérmodellje, a Model Y is bemutatkozik.

A Mercedes EQC SUV szintén az Audi e-tron ligájában lép porondra, így ez a harc kifejezetten érdekesnek ígérkezik. A GLC módosított platformjára épített szabadidőautó 407 lóerős rendszerteljesítménnyel bír, a közel 2,5 tonnás monstrum hatótávja pedig 400 kilométer körülire várható.

Mercedes EQC elölről

A Renault esetében a második generációs Zoe lesz a legnagyobb durranás, mely egy teljesen új platformra épül. A 2019-es Clio jegyeit hordozó új modellben nagy hangsúlyt fektettek a belső anyagminőség javítására, ahogyan a hatótáv növelését is szem előtt tartották.

Renault Zoe oldalról

2019 ősz

A Volkswagen-konszern őszre is tartogat újdonságokat, hiszen az Audi e-tron Sportback változata mellett a Porsche Taycan is elérhető lesz. Ez utóbbi egy négyajtós kupét jelent, mely előbb utóbb a 911-esre is hatással lesz.

Porsche Taycan elölről

A Hyundai sem tétlenkedett az utóbbi időben, mire lehullanak a levelek az Ioniq frissített kiadása is készen lesz. Az Aston Martin Rapid E pedig az első elektromos Aston lesz, ráadásul 610 lóerőt produkál majd. A „mezei” Rapid alapjaira épülő modell súlya a benzineshez hasonló, így nem lesz jelentősen rosszabb a vezethetősége sem.

Aston Martin Rapid elölről

A Kia Soul EV második generációja is megérkezik a piacra, frissített külső és belső tartalommal. A 64 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően jóval 400 kilométer feletti hatótáv várható a kockaformájú Kiától.

Kia Soul EV elölről

A MINI Cooper S E érkezésével megnyithatja a hot hatch kategóriát az elektromos modellek közt. A MINI jelenlegi platformjára épülő villanyos kisautó a BMW i3 hajtásláncát kapja, mely a brit ikon legendás vezethetőségével párosul majd.

A franciák háza táján is zajlik az élet, a DS 3 Crossback e-Tense a Citroen almárkájának első elektromos modellje lesz, mely a CMP platformra épül. A modell a kényelemre és a stílusra helyezi a hangsúlyt, a 300 kilométeres megtehető távolság pedig elegendőnek ígérkezik a városi és elővárosi közlekedéshez.

DS 3 Crossback elölről

A Volkswagen egyik legfontosabb lépése is ősz végére várható, amikor megjelenik az ID ferdehátú. Az alapjaiban elektromos autónak tervezett jármű leginkább a Golfhoz hasonlít, maximális hatótávja pedig akár a 600 kilométert is elérheti. Szintén a 2019-es év végére várható a Volvo XC 40 Electric, mely a svéd márka első tisztán elektromos modellje lesz.

Volkswagen ID elölről

2019 tél

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Honda Urban EV már ötajtós kivitelben érkezik, melyet a 2017-es Frankfurti Autószalonon mutattak be. A retró stílusú modell a japán gyártó első európai elektromos típusa lesz, hatótávja pedig 250 kilométerre várható. A Nissan SUV-t készít a Leaf ferdehátúból, a Peugeotnál pedig van rá esély, hogy a 208 GTi utódja egy elektromos ferdehátú kivitel lesz.

Honda Urban EV elölről

2020 tavasz

Az új évtizedben a Volkswagen e-Up! testvérmodelljeként érkezik a Seat e-Mii és a Skoda e-Citigo szupermini. Az MEB platformra épülő járművek hatótávja 300 kilométer lesz, így a Volkswagen-konszernben már három kis városi cirkáló közül is lehet majd választani.

Seat e-Mii oldalról

2020 nyár

A BMW az SUV kategóriában is elindul az új technológiák felé, az X3 elektromos verzióját az első és a hátsó tengelyre szerelt motorok hajtják majd. Az egyenként 270 lóerős hajtóművek tisztességes rendszerteljesítményt eredményeznek, a 400 kilométeres hatótáv miatt sem szégyenkezhet a bajor gyártó.

BMW iX3 elölről

Forrás: