Létrehozva: 2018-07-05 14:23:37

Érkeznek az új Mercedes-AMG C 43 4MATIC modellek

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A négyféle kasztni változatnak, a három felszereltségi szintnek és a két meghajtási típusnak köszönhetően a C-osztály a Mercedes-AMG legváltozatosabb és legsikeresebb modellje.


Az iker-lamellás AMG hűtőrács, az erőteljes vonalakkal határolt első- , illetve hátsó kötény, valamint a kerek iker kipufogócsövek valamint az agresszív kialakítású légbeömlők növelik a C 43 4MATIC tekintélyét és egyből látszik rajta, hogy nem egy alapmodell.

Változott továbbá a fényszórók grafikája és a felnik mérete is. Az aerodinamikailag optimalizált AMG könnyűfém felnik az igényektől függően 17 és 19 colosak lehetnek.

A belsejében technikai fejlesztésekben nincs hiány, tipikus Mercedeses formavilág köszön vissza. A digitális műszercsoport az S-osztályból, a kormány pedig az új A-osztályból lehet ismerős. Külön megvásárolható a teljesen digitális műszerfal egység, amely 12,3 colos képernyővel.

Német precizitásból kifolyólag a biztonságra is figyeltek többek közt aktív távolságtartó, holttér-figyelő, kormány és sávtartó asszisztens, keresztirányú forgalomfigyelővel kiegészített vészfékasszisztens, jelzőtábla-felismerő rendszer is segíti a sofőrt. Továbbá a Car-to-X kommunikációs platformnak köszönhetően az új C-osztály képes a más, hasonló technológiát használó autókkal kommunikálni.

A központi egységen megjelenített vizualizációk mutatják a járműfunkciókat, többek közt a vezetési segítségeket a jármű animált bemutatásával. Ezen felül van egy külön AMG menüpont, ahol a sofőr tájékoztatást kap egy sor, a sportosság érzetét fokozó adatról. Ilyen például a motor és sebességváltó olaj hőmérséklet, a turbónyomás, valamint a hajtásrendszer, a felfüggesztés, a kipufogórendszer és az ESP® aktuális állapotáról. Megjelennek koordinátarendszerben az aktuális G-erők.

Mercedes C43 AMG belülről

A 3,0 literes, V6-os biturbós erőforrás 390 lóerőt és 520 Nm nyomatékot tud leadni, ezt az AMG SPEEDSHIFT TCT 9G sebességváltó juttatja el az összkerékhajtási rendszerhez, ez pedig 4.7 másodperces 0-100-as gyorsulást és 250 km/órás végsebességet eredményez. AMG Performance kerékhajtással együtt lehetővé vált a vezetési dinamika és a gyorsaság érzet növelése.

Mercedes C43 AMG dupla kerek kipufogói

„A Mercedes-AMG legsikeresebb modellsorozataként a C-osztály jelentősen hozzájárult vállalati sikereinkhez. A nagy kereslet és a pozitív visszajelzés arra ösztönöz minket, hogy ne csak a megjelenésen frissítsünk, hanem a teljesítményen, hatékonyságon és a dinamikán is.”- mondja Tobias Moers, a Mercedes-AMG elnöke.

Forrás:

Korábbi cikkek: