Létrehozva: 2018-01-30 16:10:00

Érkezik a faceliftes Jeep Renegade

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2019-ben jön az új Jeep Renegade, ami nem csak kívül, belül is változik.


A Jeep egyik legkisebb SUV-modellje nagyobb ráncfelvarráson esik túl, 2019-ben kerül majd piacra. A Renegade nem csak kívül, belül is megújul, a gyártó nagyobb technológiai módosításokat ígér. A kiszivárgott kémfotók alapján valóban lesznek újdonságok a Renegade esetében.

A külső változtatások főleg a fényszórók LED-es technológiára cserélése és az autó vonalainak finomítása köré koncentrálódnak. Első ránézésre a kémfotókon kiszivárgott autó hűtőrácsa szélesebb lett, mint az elődé, az irányjelzők az autó széle felé mozdultak, a ködlámpák pedig pont ellenkezőleg, az orr közepéhez húznak. A fotók alapján úgy tűnik az új Renegade SUV hátulja érintetlen marad, de elképzelhető, hogy a Jeep tartogat néhány kisebb változtatást, hiszen a képeken rengeteg burkolat látszik az autón.  Külön figyelmet fektet a gyártó arra, hogy a Renegade masszív, terepjárós, retro-Jeep jellege megmaradjon.

Jeep Renegade

A belső változtatásokat tekintve a jelenlegi 6.5 colos kijelző helyét egy nagyobb veszi át, amely elnyeli a jelenlegi képernyő körül elhelyezkedő gombokat. Az új információs és szórakoztató egység tökéletesen beleillik majd a mostani helyére, így nem várható nagyobb szerkezetbéli változás a középpaneleket illetően. Várható az Apple CarPlay és az Android Auto applikáció használatának lehetősége és szinte biztos, hogy a kárpitozást is újragondolja a gyártó.

A Jeep már korábban megerősítette az Autocarnak, hogy az új Renegade biztosan megkapja a Cherokeeban és a Wranglerben már használt 2.0 literes turbófeltöltős motort, amit egy 48V-os hibrid támogatás segít majd, ezzel elérhető lesz akár a 271 lóerős teljesítményt is. Továbbá elhangzott, hogy a Jeep tervei szerint ugyanez hibrid rendszer, vagy ennek a tovább fejlesztett verziója kerül majd minden modellbe az elkövetkező 10 évben. 

Megőrizték a klasszikus „Jeep” formát

A Renegade jelenleg Európa egyik legsikeresebb kompakt SUV modellje, a Fiat 500X és a Nissan Juke a szegmens további két nagyágyúja. Ahhoz, hogy a Jeep továbbra is vezető szerepet töltsön be a SUV piacon elengedhetetlen egy nagyobb modell érkezése is, ami már akár a Nissan Quashqai riválisává is válhat, ez pedig az új Jeep Compass lesz. A Renegade várhatóan 2018 szeptemberében kerül bemutatásra. 

Forrás:

Ajánlott cikkeink: